12:18 / 24.06.2020.

Autor: Komunikacije HRT-a

HRT nije dao "crveni karton" Damiru Kedži

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Damir Kedžo može već sljedeće godine ponovno prijaviti pjesmu, nastupiti na Dori 2021., a možda i ponovo pobijediti te tako predstavljati Hrvatsku na Eurosongu 2021.
U povodu intervjua Damira Kedže u današnjem Jutarnjem listu, naslovljenog "Izabrala me je publika, ali dobio sam crveni karton od HRT-a", Hrvatska radiotelevizija (HRT) želi i ovim putem izvijestiti javnost kako HRT nije dao crveni karton Damiru Kedži: on može već sljedeće godine ponovno prijaviti pjesmu, nastupiti na Dori 2021., a možda i ponovo pobijediti te tako predstavljati Hrvatsku na Eurosongu 2021., ravnopravno kao i svi ostali njegovi kolege.

- Eurovizija je prvenstveno natjecanje pjesama, a ne izvođača te je EBU-ov eurovizijski tim odlučio da se dogodine na Eurosong šalju nove pjesme. Većina zemalja koja ima festivale slične Dori odlučila je, poput HRT-a, nastaviti svoju tradiciju (Švedska, Norveška, Finska, Danska, Litva, Portugal, Estonija). Francuska je ovogodišnjeg predstavnika izabrala interno, ali će sljedeće godine raditi izbor pjesme, a i Cipar će novog predstavnika izabrati interno, pojašnjava urednica Dore 2021. i šefica naše euovizijske delegacije Uršula Tolj.
Nova Dora 2021. u veljači u Opatiji Točno je, naime, da je HRT Damira Kedžu o odluci obavijestio e-mailom, ali tek nakon što se on i njegov tim nisu odazvali pozivu na sastanak. Štoviše, oni su sami odlučili da im umjesto usmeno, odluku priopćimo pisanim putem. 

Na tom se sastanku HRT želio zahvaliti Damiru Kedži na dosadašnjoj suradnji te s njim i njegovim timom razmotriti vidove suradnje u sljedećem razdoblju. No, na žalost, njegov tim do danas ujutro nije odgovorio na poziv, iako je HRT mnogo uložio u njegovu promociju nakon pobjede na Dori. Prema tome, nije HRT dao crveni karton Damiru Kedži, nego je on to učinio HRT-u.
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!