HRT-ova emisija Andromeda i Ivana Radaljac Krušlin dobitnici su Večernjakove ruže

20.03.2021.

23:49

Autor: HRT Komunikacije

Dodjela Večernjakove ruže 2021.

Dodjela Večernjakove ruže 2021.

Foto: Borna Filić / PIXSELL

HRT-ov cvjetnjak bogatiji je za dvije ruže! 

Prestižnu i tradicionalnu medijsku nagradu Večernjega lista u kategoriji za Radijsku emisiju godine osvojila je emisija Andromeda Drugog programa Hrvatskoga radija (HRT-HR2).

- Ovu lijepu ružu urednica emisije Dubravka Družinec Ricijaš, Hrvatski radio Drugi program i ja posvećujemo Tanji Devčić koja je točno prije 25 godina pokrenula emisiju Andromeda, izjavio je Ante Radonić koji je od prvog dana stručni suradnik u toj emisiji.

U kategoriji za Radijsku osobu godine Večernjakovu ružu dobila je Ivana Radaljac Krušlin s Radio Sljemena.

- Nakon 27 godina imam tremu. Ljudi hvala vam. Godina je bila teška, intenzivna i iscrpljujuća i osobno i profesionalno. I zato tim više cijenim ovu nagradu i navijam da ostanemo ovakvi kakvi jesmo i dalje, emotivno je izjavila Ivana Radaljac Krušlin, urednica, novinarka i voditeljica s Radio Sljemena.

Dodjela 27. po redu Večernjakove ruže održana je večeras u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1).

Najzaslužnijim hrvatskim medijskim, glumačkim i glazbenim licima te televizijskim i radijskim emisijama uručena su priznanja za njihov rad. U utrci za ovu tradicionalnu nagradu Večernjega lista našla su se tako i poznata lica Hrvatske radiotelevizije. Podsjetimo, HRT je bio nominiran u pet kategorija, od ukupno sedam.

Galerija
Dodjela Večernjakove ruže 2021. , Foto: Borna Filić/PIXSELL
Albina Grčić, Foto: Borna Filić/PIXSELLSaša Antić, Foto: Borna Filić/PIXSELLVanna, Foto: Borna Filić/PIXSELLMassimo, Foto: Borna Filić/PIXSELL

Kategoriju za Novo lice godine najavili su Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić i glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić. Pritom je glavni ravnatelj HRT-a pozdravio sve medijske djelatnike u Hrvatskoj i istaknuo kako su mediji cijelu prošlu godinu živjeli u posebnom okruženju, u pandemiji i dodao da su unatoč svemu odradili dobar posao, što je dokaz da su tu za svoje gledatelje, slušatelje i čitatelje. Dražen Klarić istaknuo je kako je lijepo vidjeti sve prisutne u Hrvatskom narodnom kazalištu te dodao da su na prošlogodišnjoj svečanosti, uz Doris i Duška, bili sami u kazalištu.

Novo lice godine su Maja Ćustić i Edin Mehmedović iz RTL-ove emisije Život na vagi.

Nagradu za Glumačko ostvarenje godine dobio je Goran Navojec za seriju Nestali koju su gledatelji imali prilike gledati na Hrvatskoj televiziji.

Večernjakovu ružu u kategoriji Televizijska emisija godine dobio je Dnevnik Nove TV.

Večernjakovu ružu u kategoriji Televizijska osoba godine je dobila Mojmira Pastorčić (RTL).

U kategoriji Glazbenik godine, Večernjakovu ružu dobio je Massimo.

Voditelji svečane dodjele nagrade bili su Doris Pinčić i Duško Ćurlić, a na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta, nakon dugo vremena nastupili su i neka poznata glazbena imena: Vanna, Massimo, Saša Antić te izvrsni glazbenici HRT-ove A strane: Bruna, Goga, Igor i Maki koji su dirnuli sve svojom izvedbom pjesme Život je more. Glamuroznim nastupom večerašnju svečanost otvorila je Albina Grčić, pobjednica ovogodišnje Dore s pjesmom Tik Tok.

Među prezenterima koji su imali čast dodijeliti nagrade najboljima našla su se i mnoga poznata imena: glumac Igor Mešin, HTV-ova lovkinja Morana Zibar, glumac Slavko Sobin, pjevačica Natali Dizdar, voditeljica Marijana Batinić, HRT-ov novinar i urednik Mislav Togonal, pjevač Marko Kutlić, glumac Enis Bešlagić, redateljica Arija Rizvić, voditeljica Barbara Kolar, HTV-ov lovac Krešimir Sučević Međeral, novinarka Ivana Paradžiković te glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić i glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!