HRT-ova jesenska shema - filmovi, sport, dokumentarci i kvizovi

20.09.2021.

22:59

Autor: Boris Kanazir/Dnevnik/HRT/IMS/D.D.

S dolaskom jeseni HRT je predstavio jesensku shemu

S dolaskom jeseni HRT je predstavio jesensku shemu

Foto: Dnevnik / HRT

S dolaskom jeseni Hrvatska radiotelevizija predstavila je jesensku shemu. Jesen u mom domu - dom je tamo gdje je HRT i ove godine donosi niz premijera i atraktivnih naslova. Čekaju vas novi domaći i strani filmovi, popularna A strana, bogat sportski program i zanimljivi dokumentarni filmovi i kvizovi.

Nesuglasice mladog bračnog para iz nove humoristične serije Minus i plus" nisu izostale ni večeras, uoči predstavljanja jesenske sheme HRT-a.


Sve o Lucijinoj i Kruninoj bračnoj sreći i nedaćama pratit ćemo od ovoga tjedna - nedjeljom navečer na Prvom.


Dvije važne obljetnice - 30. Domovinskog rata i 50. Hrvatskog proljeća obilježit će se domaćim dokumentarnim filmovima. Od studenog će se emitirati i dugoočekivani projekt "Doba Uskoka".


- Slijede serijal "Jedna i jedina" Dubravka Merlića o nuklearnoj elektrani Krško, zatim "U boj" s Dušanom Bućanom, Knjazovi "Osjećaji", Milićev "What's up Berlin, Paris, London" i "Kićo" kao jedinstveni dokumentarac o glazbenoj zvijezdi, najavio je Vladimir Brnardić, urednik Odjela dokumentarnih sadržaja HTV-a.


Sportska redakcija u jesen ulazi dobro zagrijana.


- Imamo Zimske olimpijske igre u Pekingu, koje su, zapravo, već iza ugla. Svjetsko prvenstvo u Kataru iduću zimu, prvi put da je taj zimski termin, to su nam dva glavna događaja, kaže Marko Šapit, sportski novinar i komentator HTV-a.


Treći program HTV-a ove godine slavi deveti rođendan.


- Nastavljamo s odličnim filmovima i u ovoj shemi. Također ostajemo podrška kulturi i znanosti kao i cjelokupnoj glazbi, glazbenoj sceni i kulturnim manifestacijama, rekla je Vlatka Kolarović, urednica programskog kanala HRT - HTV 3.


Zabavljati, informirati i poučavati mora i radio. To će činiti prema dobro poznatim receptima, ipak uz neke novitete.


- 4. listopada krećemo s dokumentarno-glazbenim serijalom pod nazivom "Žene u glazbenoj industriji". U tom serijalu bavim se ulogom žena, odnosom prema njima u glazbenom svijetu, objašnjava Zlatko Turkalj, urednik Odjela zabave Hrvatskog radija.


Posebno je izazovno proteklo vrijeme bilo za televizijski IMS, koji dnevno emitira više od 500 minuta na Prvom i Četvrtom programu.


- Novinari informativnog programa bili su u središtu zbivanja, na licu mjesta, sve kako bismo našim gledateljima, zbog kojih i postojimo, donijeli pravodobnu, objektivnu, relevantnu, točnu informaciju. Tako ćemo nastaviti i dalje, izjavio je Katarina Periša Čakarun, urednica Odjela Informativni medijski servis HTV-a.


- Pandemija je pokazala da bez tri stvari u svijetu se nije moglo u tom periodu: bez hrane, bez struje i bez televizije. Imali smo dosta vremena da napravimo, ja bih rekao, vrlo dobru jesensku shemu, rekao je Bruno Kovačević, glavni urednik svih HTV-ovih programskih kanala.


Koja na TV-ekrane vraća i omiljenu zabavnu emisiju A-stranu. U izvedbama izvrsnih mladih glazbenika ponovno ćemo uživati od prosinca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!