HRT-ovci za Zlatni Studio – Radio Rijeka i Robert Ferlin, emisije The Voice Hrvatska, Zvijezde pjevaju, Potjera i Tko želi biti milijunaš

08.01.2021.

11:50

Autor: HRT

default error photo
O nominacijama za Zlatni Studio - Robert Ferlin i urednik Zabavnog programa HTV-a, Mario Sedmak.
Četvrtu godinu zaredom Jutarnji list dodjeljuje prestižnu medijsku nagrada Zlatni Studio – ove godine Hrvatska radiotelevizija (HRT) može se pohvaliti s do sada najvećim brojem nominacija, njih čak 18.

HRT-u mnoštvo nominacija za nagradu Zlatni Studio

Troje, od pet nominiranih, s najviše glasova osvojenih u prvom krugu glasovanja ulaze u drugi krug. Glasati se može preko portala Jutarnjeg lista i/ili kupona koji izlaze petkom u televizijskom tjedniku Studiju Jutarnjeg lista, te se šalju na adresu: 'Zlatni Studio', p. p. 210, 10000 Zagreb. Kupone za svoje favorite možete slati do kraja ovog tjedna.

HRT – Radio Rijeka i voditelj Robert Ferlin i ove su godine u konkurenciji za nagradu Zlatni Studio. HRT – Radio Rijeka nominiran je u kategoriji Najbolja radijska postaja, a omiljeni glas omiljenog riječkog radija Robert Ferlin u kategoriji Najbolji radijski glas.Nije radio sve što svira, slogan je HRT – Radio Rijeke, koja je i prošle godine zahvaljujući glasovima svojih slušatelja ušla u drugi krug natjecanja. I ove godine imaju priliku postati najbolja radijska postaja.

Novinar i urednik Robert Ferlin diplomirao na Pedagoškom fakultetu u Rijeci. Od 1990. vanjski suradnik HRT-a Radio Rijeka, od 1991. zaposlen kao lektor. Od 1992. novinar i urednik te voditelj, s A. Čemeljićem realizirao zabavne emisije Điđi miđi i A gdje si ti te emisiju Tužibaba, koju još vodi. Od 1993. vodi obnovljeni Festival Melodije Istre i Kvarnera; te je godine u HTV studiju Rijeka vodio Županijsku panoramu. Bio voditelj i niza drugih HTV-ovih emisija: Boje turizma, Dan za danom, Studio 10, Afrovizija, Olimp, Evergreen, Malo misto, Razglednice iz Hrvatske, Dora, Porin i Dobro jutro, Hrvatska.

- Proteklih godina su mi svi govorili 'glasamo, glasamo…', ali ove godine ništa ne govore. Tako da mi se ove godine možda iskesi Zlatni Studio… No definitivno je velika čast biti i samo nominiran, biti među pet onih koji su u užem krugu. Vidjet ćemo hoćemo li i ja i Radio Rijeka proći među tri najbolje. – iskren je bio Ferlin u javljanju za emisiju Dobro jutro, Hrvatska.

- Nikada nisam maštao kao klinac da ću biti radijski voditelj, ali volio sam slušati radio. Bio sam u pravom trenutku na pravom mjestu i ispao sam pravi čovjek za to. Radim ono što volim i ono što mi je na neki način zafrkancija. Kada sam se kao student pohvalio doma da imam prilike raditi za Radio Rijeku, tata mi je rekao – pa to si radio u srednjoj školi, to ti nije za odrasle ljude… i evo kako je ispalo.

Unatoč fluktuaciji kadra Radio Rijeka je i dalje vrlo slušan, zato što smo dostigli nekakve standarde ispod kojih ne idemo, naglasio je Ferlin.   

Među 18 nominacija kojima HRT konkurira za Zlatni studio u kategoriji Najbolja TV zabava su emisije The Voice Hrvatska, Zvijezde pjevaju, Potjera i Tko želi biti milijunaš kojima HTV svojim gledateljima pruža raznolik vid zabave.Sjajni glasovi, emocije, suze, radost, teške odluke izvrsne mentorske četvorke – Vanne, Davora Gopca, Massima i Ivana Dečaka, sve je to obilježilo 3. sezonu The Voicea Hrvatska. Gledatelji su nove glasove podržali, bodrili te vodili do pobjede, a mladi pjevači otkrivali svu ljepotu svijeta glazbe.

Kviz Potjera emitira se već 7 sezona. Bez obzira na broj emitiranih emisija, publika je rado gleda kao i na samome početku. U kvizu četvero natjecatelja ponaosob igraju protiv profesionalnoga kvizaša - lovca koji ih nastoji onemogućiti u osvajanju novčane nagrade. Svi natjecatelji koji prođu izravno sučeljavanje s lovcem dolaze u završnu potjeru u kojoj zajednički pokušavaju obraniti dotad osvojen novčani iznos. U našoj je inačici kviza četvero lovaca: Dean Kotiga, Morana Zibar, Krešimir Sučević Međeral i Mladen Vukorepa. Svoju veliku popularnost kviz uvelike duguje njihovom svježem i individualiziranom načinu predstavljanja znanja. Potjera je stalno u vrhu gledanosti, a nedavno je obilježila svoje 1000. izdanje i s pravom se smatra perjanicom HRT-ova programa.

Neizostavan je i kviz Tko želi biti milijunaš. Pokazavši se kao idealan odabir za publiku gladnu kvizova Milijunaš i dalje ostaje okosnica tv-programa četvrtkom u prime-timeu. Kviz je otpočetka bio vrlo uspješan (s primamljivom nagradom, zanimljivim džokerima: pola-pola, pitaj publiku/tri znalca i džoker zovi) pa se na HTV-u ponovno počeo emitirati nakon desetljeća stanke. Kviz je to u kojem natjecatelji igraju za maksimalnu nagradu od milijun kuna, odgovarajući na pitanja težina kojih se povećava kako igra odmiče.

Unatoč iznimnim epidemiološkim uvjetima u kojima je prvih 7 epizoda snimano, a pogotovo uvjetima u kojima se završna emisija emitirala uživo, Zvijezde pjevaju potvrdile su svoj status jednog od najboljih glazbenih showova u Hrvatskoj. Sezona je donijela, također, i nekoliko značajnih noviteta: tri nova žanra, glasovanje publike u studiju, publika na zoomu i završni medley nefinalista u kojem su oni pjevali pjesme koje nismo čuli, jer su ih samo pripremali a nisu stigli izvesti (zbog ranijeg ispadanja). Visoka gledanost dokazuje da smo uspjeli pozitivnu atmosferu i dobru glazbu, zahvaljujući i dobrom bendu, prenijeti ljudima iako u potpuno drukčijoj atmosferi s puno manje publike, odnosno publike na zoomu iz svojih domova.

O uzdanicama HRT- u kategoriji Najbolja TV zabava govorio je Mario Sedmak, urednik Zabavnog programa HTV-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!