HRT: Počelo snimanje filma "Nosila je rubec črleni"

14.07.2020.

11:56

Autor: I.B./HRT

default error photo
Film se proizvodi kao koprodukcija sa Sjevernom Makedonijom. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, te Hrvatske radiotelevizije.
U Hrvatskom zagorju počelo je snimanje dugomtražnog igranog fima "Nosila je rubac črleni" scenaristice Sandre Antolić.

Na obroncima lijepog Zagorja, filmsku ekipu uspješno vode redatelj filma Goran Dukić i direktor fotografije Branko Linta.

U glavnoj ulozi našla se Nataša Dorčić kao kuma Anka, mlada Tesa Litvan u ulozi Ančice i vesela prasica Beba. Uz njih, ostalu glumačku postavu čine Areta Čurković, Dora Polić, Sunčana Zelenika, Pjer Meničanin, ali bit će tu još mnogih glumačkih iznenađenja.

Film se proizvodi kao koprodukcija sa Sjevernom Makedonijom, pa ćemo u filmu gledati i neka makedonska grlumačka lica. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, te Hrvatske radiotelevizije.

Završetak snimanja planiran je početkom kolovoza, kada film kreće u postprodukcijsku fazu. Za realizaciju filma zadužena je produkcijska kuća ŠVENK d.o.o. iz Zagreba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!