HRT-u dva Zlatna studija i posebno priznanje za "Sunčanu stranu Prisavlja"

20.02.2021.

22:27

Autor: Andrijana Škorput/Zabava/M.Š./HRT

Zlatni studio 20.2.2021.

Zlatni studio 20.2.2021.

Foto: HTV / HRT

Večeras je u HRT-ovu studiju "Anton Marti" održana dodjela medijskih nagrada - Zlatni studio 2021. Dodijeljene su u pet skupina: film, televizija, kazalište, glazba i radio, u čak 19 kategorija. HRT je slavio u kategoriji "Domaća TV serija", i to za seriju Nestali. Zlatni studio za najbolju TV zabavu osvojila je emisija "The Voice". HRT-u je dodijeljena i posebna nagrada za projekt "Sunčana strana Prisavlja", a preuzeli su je glavna urednica HTV-a 3 Vlatka Kolarović, rukovoditeljica Glazbe HRT-a Ivana Kocelj i ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Na večeras održanoj četvrtoj dodjeli medijskih nagrada Zlatni studio proglašeni su laureati u 19 kategorija iz područja filma, kazališta, radija i televizije te glazbe. 

Izravni prijenos iz studija Anton Marti vodili su Daniela Trbović i Ivan Vukušić, a tijekom dodjele uživali smo u izvedbama Massima, Petra Graše, Marka Tolje, Zsa Zse, Vanne, Jasne Zlokić, Gabi Novak ... te novih nada glazbene scene – Nike Turković, Jure Brkljače i Vinka Ćemeraša.

Premijerno je prikazan i spot "Lakestocka" "Treba imat dušu” - legendarni hit Atomskog skloništa.

Najbolji filmski glumac je Goran Navojec za ulogu u filmu Mare, najbolji film – Tereza 37 redatelja Danila Šerbedžije, a najbolja glumica Marija Škaričić za ulogu u filmu Mare.

Najbolja kazališna predstava je Štajga – vinkovačkog gradskog kazališta Joze Ivakića, najbolja kazališna glumica Ana Begić Tahiri za ulogu u predstavi Idiot – HNK Zagreb, glumac – Miroslav Čabraja za ulogu u predstavi Štajga. Zlatni studio u kategoriji novo lice u kazalištu i na filmu osvojila je Matea Marušić.

Hrvatska radiotelevizija osvojila je Zlatni studio za "The Voice Hrvatska" u kategoriji najbolje TV zabave te u kategoriji domaća televizijska serija za "Nestale". Posebno priznanje - poseban Zlatni studio, dodijeljen je projektu "Sunčana strana Prisavlja".

- Iznimna nam je čast primiti ovu nagradu. Taj projekt nastao je u jeku pandemije i posljedicama potresa u Zagrebu kad su sva kulturna zbivanja utihnula u gradu. Na našoj livadi s južne strane zgrade otvorili smo mogućnost da nastupaju orkestri HRT-a, ostali glazbenici... S puno ljubavi smo ih prigrlili kod nas i zahvaljujem gledateljima i slušateljima te gostima "Sunčane strane Prisavlja". Ona ide ovo ljeto, nastavlja se i dalje, kazao je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, primajući posebnu nagradu.

Zlatni studio za pjevačicu godine osvojila je Jasna Zlokić, a za novo lice na glazbenoj sceni Jure Brkljača. Najbolji pjevač je Massimo, a njegov hit "Mali krug velikih ljudi" proglašen je pjesmom godine.

Radio Istra je najbolja radijska postaja, radijski glas – Edita Lučić Jelić, tv voditeljica godine Ivana Paradžiković, tv emisija RTL Direkt, najbolji reality show Život na vagi RTL-a, a TV novinar godine Andrija Jarak.

Dodjelu je "zaokružila" sjajna izvedba pjesme "Hrabri ljudi" - Gabi Novak su se pridružile Tereza Kesovija, Josipa Lisac, Jasna Zlokić, Doris Dragović, Zorica Kondža, Gibonni, Marko Tolja, Petar Grašo, Tomislav Mužek i Tedi Spalato.

OVDJE možete pogledati i sve nastupe s dodjele Zlatnog studija 2021., a u nastavku i cijelu emisiju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!