10:34 / 22.12.2020.

Autor: HRT

HRT-u mnoštvo nominacija za nagradu Zlatni Studio

Zrinka Grancarić

Zrinka Grancarić

Foto: - / -

Četvrtu godinu zaredom Jutarnji list dodjeljuje najveću medijsku nagradu Zlatni Studio.
Četvrtu godinu zaredom Jutarnji list dodjeljuje najveću medijsku nagradu Zlatni Studio.

Pod motom "Najbolji biraju najbolje", čitatelji odabiru pobjednike među svojim omiljenim televizijskim licima, glazbenicima, glumcima, radijskim voditeljima, najboljim TV emisijama, kazališnim predstavama, filmovima. Za Zlatni Studio, u razdoblju od 1. prosinca 2019. do 1. prosinca 2020., za ostvarena djela konkuriraju najbolja ostvarenja i osobe po kategorijama.
U svakoj od ukupno 19 kategorija žiri sastavljen od televizijskih, filmskih, radijskih, kazališnih i glazbenih profesionalaca, nominirao je po pet najboljih ostvarenja ili osoba. Pri odabiru držao se kriterija kvalitete, originalnosti, rezultata te popularnosti.

U kategoriji Najbolji TV novinar/novinarka nominirani su HRT-ovi Zrinka Grancarić i Petar Vlahov, a u kategoriji Najbolji TV voditelj/voditeljica Joško Lokas te Doris Pinčić.

A Porina dobiva..., Stadion i Stani v Zagorju zaradili su nominacije u kategoriji Najbolja TV emisija, dok HRT-ovi The Voice Hrvatska, Potjera, Zvijezde pjevaju te Tko želi biti milijunaš? imaju nominacije u kategoriji Najbolja TV zabava. Tri serije HTV-a - Nestali, Novine 3 i General nominirane su za najbolju TV seriju.


Foto: Dario Njavro za HRT

U kategoriji Najbolja radijska postaja nominirana je Radio Rijeka, a za najbolji radijski glas Maja Ciglenečki (HR2), Robert Ferlin (Radio Rijeka) te Jadranka Nišević (Radio Pula).

Na programima HTV-a bili su ili će biti prikazani i filmovi nominirani u kategoriji Najbolji film - drama Glas Ognjena Sviličića, dugometražni prvijenac ilustratora i animatora Milana Trenca Ribanje i ribarsko prigovaranje te drama Tereza 37 redatelja Danila Šerbedžije.

Za najbolju filmsku glumicu nominacije su zaradile Lana Barić za ulogu u ostvarenju Tereza 37 te Belma Salkunić za interpretaciju u drami Glas, dok za najboljega filmskoga glumca konkuriraju Rade Šerbedžija za ulogu ostvarenu u Ribanju i ribarskom prigovaranju, Franko Jakovčević za ulogu u filmu Glas te Dragan Mićanović za ulogu u dramskom uratku Tereza 37.

Glasovati se može putem portala Jutarnjeg lista ili kupona objavljenih u najstarijem televizijskom tjedniku Studio.

Nakon dva biračka kruga slijedi veliko finale, a svečana dodjela medijskih nagrada održat će se 20. veljače 2021. uz prijenos na HTV-u.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!