HRT u subotu obilježava svoj dan – Dan HRT-a

11.05.2021.

14:03

Autor: HRT

 Hrvatski radio i televizija: 95 godina tehničkog razvoja

Hrvatski radio i televizija: 95 godina tehničkog razvoja

Foto: HRT / HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u subotu 15. svibnja, tradicionalno obilježava Dan HRT-a: a ove godine je to 95. rođendan Hrvatskog radija i 65. rođendan Hrvatske televizije.

I ove, kao i prošle godine, zbog aktualne situacije s pandemijom, godišnjicu će obilježiti u nešto drukčijim uvjetima.

Tako će u subotu ujutro u predvorju zgrade B-30 Glavni ravnatelj Kazimir Bačić i članovi Ravnateljstva HRT-a položiti vijence i zapaliti svijeće na spomen-obilježju kolegama poginulim u Domovinskom ratu i prisjetiti se: Žarka Kaića, Gordana Lederera, Đure Podboja, Nikole Stojanca, Željka Ružičića, Branimira Polovine i Siniše Glavaševića. Ali i ove godine, nažalost zbog epidemioloških mjera prisjetit ćemo se dragih kolega bez nazočnosti članova njihovih obitelji te zaposlenika i umirovljenika HRT-a.

Središnja rođendanska svečanost u povodu Dana HRT-a s dodjelom Godišnjih nagrada HRT-a obilježit će se posebnom televizijskom emisijom u subotu, 15. svibnja u 15 sati na Drugom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV2) i reprizno u nedjelju u 20:25 sati na HTV3.

Svečana dodjela Godišnjih nagrada Hrvatske radiotelevizije održat će se bez publike u studiju. No bit će to prilika da se zahvalimo kolegama koji su svojim radom i iznimnim angažmanom zaslužili Godišnje nagrade po poslovnim jedinicama (Program, Produkcija, Poslovanje i Tehnologija), tu je i Nagrada za poseban projekt HRT-a, Nagrada "Joško Martinović" za najbolju TV-reportažu, Nagrada "Gordan Lederer" za najbolji snimateljski ili kamermanski rad, te Nagrada "Ivan Šibl" za životno djelo (za televiziju i za radio).

U emisiji nastupa i kućni bend HRT-a sastavljen od zaposlenika glazbenih amatera koji već sedmu godinu za redom nastupa pod "budnim uhom" Ante Gele. Stoga budite s nama i doznajte tko su ovogodišnji laureati Godišnjih nagrada HRT-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!