Hrvatska vojska izvela flash mob u centru Zagreba

26.05.2023.

21:14

Autor: Hina/HRT/A.S.

Hrvatska vojska izvela flash mob u centru Zagreba

Hrvatska vojska izvela flash mob u centru Zagreba

Foto: Marko Lukunic / PIXSELL

U povodu obilježavanja 32. obljetnice Hrvatske vojske, a u sklopu nacionalne kampanje WeAreNATO, pripadnici Počasno-zaštitne bojne izveli su na zagrebačkome Cvjetnom trgu flash mob na temu pjesme We will rock you, priopćili su iz Ministarstva obrane.

Riječ je bila o koreografskom nastupu 16 pripadnika Počasno-zaštitne bojne koji su u centru Zagreba izveli vojno akrobatski program na pjesmu We will rock you, u sklopu kojeg su zadnji stih pjesme umjesto We will rock you zamijenili s We are NATO.

Nastup je izveden u okviru kampanje WeAreNATO, koja je pokrenuta 2017. godine u cilju isticanja jedinstva i solidarnosti unutar NATO-a u okviru kolektivnog doprinosa zaštiti mira i sigurnosti građana.

Hrvatska se u kampanju priključila 2022. godine kao deseta saveznica kako bi unaprijedila razumijevanje javnosti o djelovanju NATO-a te predstavila koristi koje proizlaze iz članstva.

Iz ministarstva poručuju da se u sklopu kampanje u Republici Hrvatskoj provodi niz interaktivnih događanja, kao što su specijalizirane konferencije, sportski događaji te studentski i učenički posjeti.

Tijekom prošle godine bio je organiziran posjet studenata Operativnom vatrogasnom zapovjedništvu u Divuljama, sportsko natjecanje mornara, kadeta i mladih nogometaša u Splitu te natjecanje u vezivanju mornarskih čvorova pripadnika Hrvatske ratne mornarice i kadeta studija Vojnog pomorstva na brodovima mornarice. 

Kampanja prikazuje središnju uloga NATO-a u održavanju euroatlantske sigurnosti, načine na koje Savez koristi diplomaciju, vojne snage i tehnološki napredak radi osiguranja mira, kao i ulogu NATO-a u globalnoj sigurnosti, priopćili su iz Ministarstva obrane.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!