Hrvatski film "Lovebox" ima svjetsku premijeru u Rio de Janeiru

22.10.2018.

16:21

Autor: E.L.S./Hina

default error photo
"Lovebox" je priča o ljetnom danu u Zagrebu i dvoje mladih koji traže ljubav preko dejting aplikacije, a u glavnim ulogama su Josip Lukić, Sanja Drakulić i Tajna Peršić.
Kratkometražni igrani film "Lovebox" Ivana Turkovića Krnjaka imat će svjetsku premijeru u okviru natjecateljskog programa Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Rio de Janeiru Curta Cinema, čije će se 28. izdanje održati od 24. do 30. listopada.

"Lovebox" je priča o ljetnom danu u Zagrebu i dvoje mladih koji traže ljubav preko dejting aplikacije, a u glavnim ulogama su Josip Lukić, Sanja Drakulić i Tajna Peršić.

Prednost sudjelovanja na tom brazilskom festivalu je što su kratkometražni filmovi koji pobjede u nacionalnoj i međunarodnoj konkurenciji automatski kvalificirani za nominaciju za američku filmsku nagradu Oscar.

Osim režije Ivan Turković Krnjak potpisuje scenarij filma, za kameru je bio zaslužan David Oguić, za montažu Urša Vlagušić, a zvuk je oblikovao Tihomir Vrbanec. Kostimografiju su radile Ivana Kovačić i Klara Vlahovski, koja je radila i scenografiju uz Josipa Sunka.

Osim na Curta Cinema, "Lovebox" se natječe i na Festivalu španjolskog i europskog kratkometražnog filma ALCINE u Madridu, koji će se održati od 9. do 16. studenog.

Isti film uvršten je i u program 32. Međunarodnog filmskog festivala u njemačkom Braunschweigu, gdje će se prikazati u nenatjecateljskoj sekciji posvećenoj seksualnosti, naziva Sexy Times. Taj festival održava se od 5. do 11. studenog.

Film je nastao u produkciji Interfilma te koprodukciji Kinokluba Zagreb i kuće Ontodei te uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!