HTV-ova ekipa na Rogli - što očekuje skijaše?

07.12.2021.

07:00

Autor: Ivica Grudiček/Dnevnik IMS-a/HTV/HRT

Skijalište na Rogli, Slovenija

Skijalište na Rogli, Slovenija

Foto: matej_z / Shutterstock

Slovenci su ovaj vikend otvorili skijališta i optimistično gledaju na sezonu. Broj novozaraženih i hospitaliziranih pada, a konkurentska Austrija još je u "lockdownu". Usto, ovaj je vikend pao obilan snijeg na popularnim skijalištima. Naša ekipa jutros je bila na Rogli i provjerila što očekuje naše skijaše.


U posljednjih 13 godina na Rogli se ne pamti ovako obilan snijeg početkom prosinca - 75 centimetara napadalo je samo ovaj vikend.


- Snijega je mnogo, priroda je krasna i učimo prve korake na skijama. Tu imamo poligon, idealno je, rekla je instruktorica skijanja Andrea Cesar Goršek.


Trinaest kilometara skijaških staza je spremno - vučnice su počele s radom. Gostiju ima, ali prava navala očekuje se za blagdane.


- Buking je dobar, december je skoro popunjen skroz, za prvi drugi mesec još ima mesta i vidimo da ljudi dolaze na skijanje, kaže Robert Kejžar, voditelj hotela i restorana na Rogli.


Slovenci su ove godine optimistični jer globalno zatopljenje, nedostatak snijega i aktualna pandemija zadali su velike gubitke svim skijalištima.


- Prošle godine skijali smo uz stroga ograničenja i sa znatno manjim brojem skijaša. Tijekom zime hoteli su nam bili zatvoreni, rekla je Barbara Soršak, direktorica UNITUR-a.


U Sloveniji se provodi PCT protokol. Cijepljeni, testirani i oni koji su nedavno preboljeli mogu na skijalište i u hotele.


A na slovenska skijališta mogu i oni koji nisu cijepljeni ili preboljeli COVID, samo moraju biti testirani brzim antigenskim testom. Testirati se možete i na skijalištu - besplatni antigenski test vrijedi 48, PCR 72 sata. 


Nakon prošlogodišnjih zatvaranja zbog pandemije Slovenci se nadaju dobroj godini jer zaključuju - gore nije moglo. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!