12:25 / 03.05.2018.

Autor: E.L.S./Hina

Humanitarni koncert Simple Mindsa na splitskom Žnjanu

-

-

Foto: - / -

Suorganizator koncerta, Joe Bašić iz MPG Live je najavio odličnu produkciju i efektnu pozornicu za nastup.
Vrhunski glazbeni spektakl večeras na splitskom Žnjanu u povodu blagdana Svetog Duje i Dana Splita! Na humanitarnom koncertu "Žnjan za sve" će nastupiti legendarni škotski sastav Simple Minds.

Besplatni koncert Simple Mindsa počinje u 20 sati na plaži na Žnjanu, najavili su organizatori - grad Split i tvrtka MPG Live.

Na koncertu će svirati i hrvatski pop rock sastav "Buđenje", a prikupljat će se i novac potreban za otvaranje djelatnosti dentalne medicine za djecu i odrasle s posebnim zdravstvenim potrebama u KBC Split.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara istaknuo je kako je "Žnjan za sve" ime koncepta kojeg promoviraju, da bi ta plaža trebala postati nova razglednica Splita, ali i novi magnet za razvoj ne samo turizma, već i rekreacije i sporta i biti na korist Splićanima.

Kako bi Žnjanu udahnuli novi život krenulo se u humanitarni koncert, ali i u dovođenje vrhunski rock atrakcije koje će na početku turističke sezone privući pozornost britanskog turističkog tržišta i brojnih ljubitelja rock glazbe iz Europe da posjete Split.

Želimo izazvati isti efekt kojeg je izazvala Ultra tijekom ljeta. Mi smo tijekom ljeta Ultrom stvorili sjajnu priču o Splitu, Dalmaciji i hrvatskom turizmu. Pozitivni marketinški efekt Ultre je za Split i Hrvatsku donio više od  25 milijuna eura vrijednosti marketinškog prostora i želimo upravo tim pravcem ići. Početak rock sezone na plaži u jednom turističkom gradu je sjajna reklama i na tome inzistiramo. Na taj način dodajemo i novi život Žnjanu koji je 20 godina stajao. nakon što je Papa Ivan Pavao drugi tamo održao misu, kazao je gradonačelnik Krstulović Opara.

Najavio je da će se i sljedećih godina na istom mjestu održavati slične manifestacije i pozvao sve građane da dođu na Žnjan i podrže humanitarni karakter koncerta.

Suorganizator koncerta, Joe Bašić iz MPG Live je najavio odličnu produkciju i efektnu pozornicu za nastup. Posjetiteljima je preporučio da ranije dođu na koncert jer će vrata biti otvorena već iza podneva.

Na splitski koncert, uz Simple Minds stiže više od 20 glazbenika vezanih za bend i produkciju, među njima i otac Jim Kerra koji će u Splitu proslaviti rođendan.

Iako je koncert potpuno besplatan u prodaju su puštene VIP i Golden Circle ulaznice. Svi oni koji budu imali VIP ulaznice bit će smješteni u posebnom prostoru na povišenom dijelu u kojem će moći naručiti piće. Oni s Golden Circle ulaznicama će za vrijeme koncerta boraviti u tzv. fan pitu koji će biti smješten uz pozornicu.

Volonteri Crvenog križa će na označenim štandovima u Marmontovoj ulici i na rivi primati donacije građana, odnosno za cijenu od 30 kuna davati prigodne narukvice, a isto to će moći napraviti i na dan koncerta na Žnjanu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!