Humanitarni spektakl "Zajedno za glazbenu" oduševio gledatelje

12:18 / 22.06.2021.

Autor: Mirna Farkaš Salamon/Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Humanitarni spektakl

Humanitarni spektakl

Foto: HTV / HRT

Na otvorenoj pozornici HRT-a na Prisavlju sinoć je održan veliki humanitarni koncert "Zajedno za glazbenu". Riječ je o zajedničkoj humanitarnoj akciji Hrvatskog društva skladatelja, Hrvatske glazbene unije i HRT-a za Glazbenu školu Frana Lhotke u Sisku i Petrinji.


Humanitarni spektakl na velikoj, otvorenoj pozornici oduševio je gledatelje, broj 0609003 zvao se i s travnjaka.

- Nazvala sam taj broj, i to je odlična svrha, humanitarna akcija je prekrasna, rekla je jedna gospođa.

- Prekrasno, svaka čast na organizaciji i produkciji, izvrsno, dodala je druga.


- Sama akcija je za svaku pohvalu i apeliram na sve ljude da otkucaju broj, 5, 6, 7 kuna stvarno nije puno za onu djecu koja su pretrpjela to što su pretrpjela, rekao je jedan gospodin.


Radost sviranja na otvorenom s humanitarnom svrhom, nisu krili ni glazbenici.

- Tako sam sretna da sam dio tog projekta, daj Bože da se skupi puno para da oni stvarno dobiju ono što žele, rekla je Gabi Novak.

- Ovo mi je prvi javni nastup od osmog mjeseca prošle godine, tako da lebdim par centimentara iznad poda, baš je lijep osjećaj, rekao je Neno Belan.

- Mi pjevamo, ideja je da ljudi zovu,vrlo jednostavno, i nadam se da zovu, to je stvarno malo što mogu napraviti kako bi se neki snovi nekih klinaca vratii natrag u nekakvu realnost, kazala je Vanna.

Sav prikupljeni novac namijenjen je kupnji instrumenata za glazbenu školu u Sisku i Petrinji.

- I najmanje jedna kuna uvijek je dobro došla, lijepa je pomoć, lijepa je ovo gesta. Ovi glazbenici su stvarno fenomenalni i hvala Hrvatskoj televiziji i stvarno je ovo organizirano fantastično, rekao je Tomislav Ivšić, ravnatelj Glazbene škole Frana Lhotke.

Humanitarna akcija "Zajedno za glazbenu" traje do 28. lipnja, do kada, ponovimo, pozivom na broj 0609003 možete donirati za glazbenu školu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!