15:57 / 23.08.2019.

Autor: Sanja Kos-Bojanić/HRT

Humanitarnom modnom revijom otvoren Renesansni festival

Damir Spehar/PIXSELL

Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Četrnaesti Renesansni festival, otvoren je humanitarnom modnom revijom renesansnih haljina.
U Koprivnici je počeo Renesansni festival! U četiri dana festivalom će prošetati kostimirani likovi iz vremena srednjeg vijeka, viteške i glazbene skupine iz desetak zemalja, uz bogate popratne sadržaje.

Četrnaesti Renesansni festival, otvoren je humanitarnom modnom revijom renesansnih haljina. Raskošne haljine nosile su rukometašice "Podravka Vegete". Uz pratnju vila i vilenjaka - djece koprivničkoga kluba Latica - osvojili su srca posjetitelja koprivničkih bedema.

Čarobni štapići trebali bi pomoći udruzi koja okuplja djecu i osobe starije od 21 godine s intelektualnim teškoćama da prikupe potreban novac za  uređenje prostora za poludnevni i dnevni boravak svojih 80-ero članova.

- Od grada Koprivnice dobili smo ogroman prostor od 500 kvadrata, ovaj projekt je dio humanitarne akcije Milijun koraka, taj novac će biti prvenstveno za adaptaciju našeg novog prostora - najavljuje Nevenka Fuchs, predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Latice.

Humanitarna akcija donosi veliku radost malim manekenima - vilenjacima. Prigoda je to i da se na jednom mjestu vide kreacije glavne krojačice i dizajnerice Renesansnog festivala koja već 14 godina osmišljava izgled renesansnih dama.

Renesansne haljine i sprave za mučenje, gubavci i vitezovi, pivo od koprive ili palenjaci, stari obrti i igre sljedeća tri dana dio su spektakla u Koprivnici.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!