Hus uoči koncerta u Areni: Bojim se prejakih emocija

26.03.2022.

21:24

Autor: Dnevnik/HRT

Husein Hasanefendić Hus

Husein Hasanefendić Hus

Foto: Dnevnik / HTV

Zagrebačkom Arenom večeras će se oriti pjesme "Parnog valjka". U počast nedavno preminulom, legendarnom pjevaču Akiju Rahimovskom, koncert "Valjak i prijatelji" okupit će niz glazbenika koji će izvoditi hitove uz koje su odrastale generacije. Iznimno će biti emotivno večeras u Areni. Tome u prilog ide i činjenica da je koncert rasprodan u samo sedam dana nakon najave, kazala je Tamara Džebić Šaljan koja je uoči koncerta u 'back stageu' razgovarala sa Huseinom Hasanefendićem, legendarnim Husom.

- Spasilo nas je to što smo si dali posla, bili smo totalno psihički rastrojeni kad se desilo što se desilo. Ovo nas je okupiralo, vježbali smo svaki dan. Gosti su dolazili, ne mogu im se dovoljno ni zahvaliti, odgovorio je Hus na pitanje kako se bilo pripremati se za ovaj koncert. Zato su, kaže - i nazvali koncert "Valjak i prijatelji", jer su se stvarno takvima i pokazali.

- Ako me želite pitati 'Što će biti?' - Ne znam. Bojim se prejakih emocija. Probat ćemo proslaviti sve ono što je ostalo iza Akija, kazao je. 

Na koncertu će, između ostalih sudjelovati Gibonni, Bajaga, Dino Jelusić, Nina Badrić, Filip Rudan, Nermin Puškar, Massimo i Pero Galić.

- Kiki će zapravo biti prvi gost, nagasio je Hus. Na pitanje 'Kamo ide Parni Valjak?' kazao je: U nekoj bliskoj budućosti mislim da ćemo se skoncenrirati na Pulu, jer je Aki bio počasni građanin toga grada - da se nešto slično napravi i u pulskoj Areni. Nakon toga, kaže - ne zna.

- U nama gori. Mi smo glazbenici, mi moramo svirati. Ali što će biti teško mi je reći, zaista ne znam, zaključio je.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!