"Hvala publici!" Pomogla svim trima natjecateljima

30.04.2020.

12:58

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

Publika je u večerašnjem Milijunašu bila sjajna! Svakom od troje natjecatelja koji su zatražili njezinu pomoć dala je točan odgovor.
U večerašnjem "Milijunašu" posebno je zablistala publika. Oboružana znanjem ili srećom, svejedno za one koji su tražili njezinu pomoć jer omiljeni džoker našega omiljena voditelja davao je točne odgovore.

Kviz je 9. pitanjem i s dva džokera otvorio prošlotjedni natjecatelj Ivica Glavan iz Zadra. Na pitanje za 16.000 kuna trebao je odgovoriti koji je bosanskohercegovački grad smješten zapadnije od Zagreba. Je li riječ o Sanskom Mostu, Prijedoru, Velikoj Kladuši ili Drvaru?

Ivica je prvo iskoristio džoker "zovi" koji je čuvši pitanje izjavio da bi odgovor mogao biti Drvar. Ipak, zamolio je potom i pomoć publike, a ona je najviše, 44 posto glasova, dala Velikoj Kladuši.Poslušao ju je i osvojio 16.000 kuna. Na pitanju za prelazak drugoga praga nije više imao na raspolaganju džokere, ali je pogodio da je 8. kolovoza 1918. godine počela presudna Stodnevna ofenziva koja je trajala 95 dana.

Sljedeće pitanje bilo je ono na kojemu je dao krivi odgovor ne znavši je li Latvija, Albanija, Moldavija ili Kosovo europska država koja se još uvijek ne može pohvaliti olimpijskom medaljom. Rekao je Kosovo, a točan odgovor je Albanija.Nakon njega u vrući je stolac sjela Silvia Kolarić, programerka iz Bjelovara. Ona je pak zapela na pitanju za 4.000 kuna. Upitala je publiku je li Buža, Graba, Jama ili Rupa s jedne strane dok se s druge nalaze Jelšane.

Publika je Grabi dala 19 posto glasova, Jami 31 posto, 25 posto dala je Buži, a 31 posto Rupi. Odgovorom kojem je džoker dao najviše glasova zaradila je 4.000 kuna.Tko je jednog dana 1610. teleskopom promatrao Jupiter i uočio tri male "zvijezde", a nakon nekoliko dana još jednu? Bilo je to sljedeće pitanje na kojemu je iskoristila džoker "zovi". Od ponuđenih - Galileo Galilei, Nikola Kopernik, Christiaan Huygens i William Herschel, džoker je rekao Galileo Galilei, a prihvaćanjem njegova odgovora osvojila je 8.000 kuna.Kako bi saznala ili pogodila tko je u "Posljednjoj zagonetci" glavnoga lika "ubio" a u "Nenastanjenoj kući" vratio ga u život, iskoristila je džoker "pola-pola"  kojim su od imena Agathe Christie, Iana Fleminga, Arthura Conana Doylea i Stephena Kinga ostala posljednja dva pa se odlučila za Doyle i pogodila.No za prelazak drugoga praga pitanje joj je bilo preteško stoga je odustala i kući ponijela 16.000 kuna. Tko rečenicom "Rodoslovlje Isusa Krista, sina Davidova, sina Abrahamova" otvara Novi zavjet? Luka, Matej, Ivan ili Marko? Da je ostala u igri rekla bi, kaže, Ivan no točno je Matej.

Posljednji ovotjedni natjecatelj bio je Luka Terzić, 19-godišnji maturant iz Svilaje pored Slavonskog Broda. Zapeo je na pitanju za 4.000 kuna. Nije znao što su F. Murray Abraham, Geoffrey Rush i Adrien Brody naučili za Oscara. Nudilo se plesanje baleta, ronjenje na dah, sviranje klavira i jahanje konja.Zatražio je pomoć publike koja je ponovno znala kako je riječ o sviranju klavira kojemu je dala 70 posto glasova, tako da je Luka večerašnjega "Milijunaša" priveo kraju s osvojenih 4.000 kuna.
Biste li i vi iskoristili džokere upravo na pitanjima na kojima su to učinili večerašnji natjecatelji? Niste li gledali emisiju, "Milijunaša" možete pronaći na našoj usluzi HRTi, gdje će se nalaziti još neko vrijeme. Provjerite svoje znanje te usto možda i usvojite neka nova!

Podsjetimo i kako je emisija snimljena prije donošenja aktualnih mjera o socijalnom distanciranju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!