Hvarska uvala Dubovica glavna lokacija filma "Murina"

03.09.2019.

18:41

Autor: Zoran Kukilo/HRT

default error photo
Film sufinanciraju i Hrvatska radiotelevizija i Hrvatski audiovizualni centar, snimat će se sedam tjedana, a publici će se predstaviti tijekom iduće godine.
Na Hvaru, Kornatima i Koločepu snima se domaći film ''Murina'', prvo dugometražno ostvarenje mlade dubrovačke redateljice Antonete Alamat Kusijanović. ''Murina'' se snima u hrvatsko-brazilsko-američkoj koprodukciji, a, uz HRT, partner je i producentska kuća velikog Martina Scorsesea.

Hvarska uvala Dubovica glavna je lokacija filma "Murina". Dok turisti uživaju na plaži, u obližnjoj vili iz XIV. stoljeća snima se obiteljska drama.

Danica Čurčić i Leon Lučev glume roditelje 16-godišnje debitantice na velikom ekranu Gracije Filipović. Ona je, kaže, oduševljena kolegama, redateljicom, svima na setu. Imaju, kaže, lijepu radnu atmosferu.

"Murina" je obiteljska psihološka drama koja se radnjom donekle nastavlja na autoričin višestruko nagrađivani kratkometražni igrani film "U plavetnilo", a odvija se tijekom četiri dana na jednom hrvatskom otoku.

- Film se zove Murina zato što mislim da glavni karakter ima te osobine, gdje sam sebe brani i izgrize se da bi se oslobodio, nitko ne želi biti zarobljen - kaže redateljica.

Uloga obiteljskog prijatelja pripala je poznatom novozelanskom glumcu Cliffu Curtisu.

-
Volim istraživati nove mogućnosti, mnogo sam radio u Hollywoodu. Došao sam ovamo i ovo je nešto potpuno drukčije i iskreno - kaže Curtis.

Film sufinanciraju i Hrvatska radiotelevizija i Hrvatski audiovizualni centar, snimat će se sedam  tjedana, a publici će se predstaviti tijekom iduće godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!