Iva i Ivo napustili show "Zvijezde pjevaju"

16.04.2022.

21:52

Autor: HRT

Zvijezde pjevaju

Zvijezde pjevaju

Foto: Dario Njavro za HRT / HRT

Na početku četvrte emisije desete sezone Zvijezde pjevaju predstavilo se šest parova, ali u daljnjem natjecanju ostalo je pet. Emisiju su, skupivši najmanji broj glasova, napustili Iva Jerković i Ivo Amulić. Žanrovi u kojima su se zvijezde i mentori okušali ovu subotu bili su funk i rock 'n' roll, a svoje su pjesme izvodili uživo uz pratnju banda Zvijezde sviraju.  

Galerija
Zvijezde pjevaju, Foto: Dario Njavro za HRT/HRT
Zvijezde pjevaju, Foto: Dario Njavro za HRT/HRTZvijezde pjevaju, Foto: Dario Njavro za HRT/HRTZvijezde pjevaju, Foto: Dario Njavro za HRT/HRTZvijezde pjevaju, Foto: Dario Njavro za HRT/HRTZvijezde pjevaju, Foto: Dario Njavro za HRT/HRTZvijezde pjevaju , Foto: Dario Njavro za HRT/HRTZvijezde pjevaju, Foto: Dario Njavro za HRT/HRTZvijezde pjevaju , Foto: Dario Njavro za HRT/HRTZvijezde pjevaju, Foto: Dario Njavro za HRT/HRTZvijezde pjevaju , Foto: Dario Njavro za HRT/HRTZvijezde pjevaju, Foto: Dario Njavro za HRT/HRTZvijezde pjevaju, Foto: Dario Njavro za HRT/HRTZvijezde pjevaju, Foto: Dario Njavro za HRT/HRTZvijezde pjevaju, Foto: Dario Njavro za HRT/HRTZvijezde pjevaju, Foto: Dario Njavro za HRT/HRTZvijezde pjevaju, Foto: Dario Njavro za HRT/HRTZvijezde pjevaju , Foto: Dario Njavro za HRT/HRTZvijezde pjevaju, Foto: Dario Njavro za HRT/HRTZvijezde pjevaju, Foto: Dario Njavro za HRT/HRTZvijezde pjevaju, Foto: Dario Njavro za HRT/HRTZvijezde pjevaju, Foto: Dario Njavro za HRT/HRTZvijezde pjevaju , Foto: Dario Njavro za HRT/HRTZvijezde pjevaju, Foto: Dario Njavro za HRT/HRT

MARKO I GINA

Prvi su se predstavili Marko Braić i njegova mentorica Gina Damjanović funk pjesmom pod naslovom Kad bi barem koju u originalu izvodi skupina The Bastardz.

Kad bih barem mogla pronaći grešku ovom nastupu, prokomentirala je Barbara pozivajući članove žirija da kažu što misle. Nosim naočale kako mi Marko Tolja ne bi gledao u oči, rekao je Marko, podsjećajući se prošle emisije kad mu je Tolja poručio da samo čeka da mu oči ispadnu dok pjeva.

Prva je Danijela Martinović pohvalila par rekavši da su dali drugu dimenziju ovoj pjesmi. Jurica Pađen se složio s njenim riječima, a Zorica Kondža lijepo je doživjela nastup i nije očekivala da će to biti ovakav spoj te rekla da joj se dopala kombinacija koju su napravili.

Marko Tolja komentirao je da će se ovaj put umjesto očiju dotaknuti drugog dijela glumčeva lica, pa spomenuo Markov nos jer ga je, kazao je, dosta čuo. Poručio je da bi mentorica trebala „izbiti Markov nos iz pjevanja“.

Za svoj nastup Marko i Gina skupili su ukupno 37 bodova od žirija. Od Danijele dobili su njenu prvu 10 u emisiji ove sezone, a ostali su članovi žirija redom podigli ocjenu 9.  

IVA I IVO

Publici i žiriju sljedeći su se predstavili Iva Jerković i Ivo Amulić pjesmom Pretty Woman. Uz ovakvog mentora nije bilo teško pogoditi prave tonove, rekla je Barbara, a Iva spomenula da joj se, dok je pjevala, u glavi vrtio film s Juliom Roberts.

Iz žirija Marko Tolja je pohvalio Ivu zbog pjevanja drugog glasa cijelu pjesmu, ali da su se malo pogubili u drugom dijelu. Bilo je dobrih trenutaka, ali i onih drugih, rekao je. Danijela je paru poručila da je odabrati ovakvu pjesmu izuzetno hrabro i da pri odabiru treba biti jako pažljiv, a Ivi je savjetovala da na pozornicu emisije donese stav kojega ima kad vježba.

Za svoj nastup Iva i Ivo ukupno su dobili 28 bodova, dobivši sedmice od svakog člana žirija.

ARETA I GORAN

Znam da nije bilo savršeno u prošloj emisiji, ali mi je bilo lijepo, rekla je Areta u uvodnom prilogu. U današnjoj su Areta Ćurković i Goran Bošković izveli svoje viđenje funk pjesme Songkillersa Ni'ko kao ti za koju je Barbara rekla da se odmah vidi kako se Areta i pjesma vole. Kad mi se sviđa pjesma mogu bolje prikriti tremu, odgovorila je Areta.

Danijela je oduševljena sinergijom koju je čula s pozornice. Jurica Pađen ne zna je li joj mentor Goran povjerovao, ali da mu se čini dok je pjevala Nitko kao ti da je Areta mislila na nekog drugog, ne na svojeg mentora. Zorica Kondža rekla je da se u ulazu u pjesmu čula nesigurnost, ali da se ovako kako su otpjevali tu pjesmu tako i treba pjevati. S obzirom na to da nisi profesionalac, poručila je Zorica Areti, dobro si se igrala. Marko Tolja rekao je da su izabrali teži put, kroz polufalset, da se par ohrabrio i da će to cijeniti.

Par Areta i Goran osvojili su 30 bodova, dvije osmice od Marka i Danijele, te dvije sedmice od Zorice i Jurice.

ROBERT I MARIO

Muški zvjezdano-mentorski par Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca za ovu emisiju pripremio je rock pjesmu Petrsin i češanj autora, pjevača i osnivača Bonace, Duška Jeličića Duleta iz Opatije.

Mario se, odmah nakon izvedbe zahvalio autoru pjesme koji je nastup pratio iz publike i dometnuo i da Danijela puno bolje izgleda nego prošlu emisiju u kojoj ju je mijenjao Nikša Bratoš. Marko Tolja je iz žirija zapjevao s parom, a tek onda komentirao da zahvaljuje u ime svih Primoraca što su izabrali ovu pjesmu, ali da misli da je jedini u žiriju koji je razumio tekst te pjesme. Zorica je kazala da je ovdje vidljiv težak sukob interesa i da su vrlo lukavo zakuhali večeras i opet napravili show. Jedan šepav, jedan ćorav, rekli su Mario i ozlijeđeni Robert koji je ozljedu kvalificirao kao „ozljedu na radu“ i otišli Dušku.

Žiri je njihov nastup nagradio ukupnim zbrojem ocjena 32. Svi su članovi žirija pokazali osmice.

MAJA I STJEPAN

Kao peti par večeras na scenu su izišli Maja Ciglenečki i mentor Stjepan Lach predstavljajući se s funk pjesmom Što učinila si ti Olivera Dragojevića.

Je li bilo teško naučiti pjesmu, pitala je Barbara, a Maja odgovorila da je Oliverovu pjesmu izabrao mentor Stjepan.

Iz žirija Zorica je prvo pitala Maju je li po horoskopu rak s obzirom na to da ide jedan korak naprijed, dva natrag. Maja je potvrdila, a Zorica napomenula da je željela reći da iz emisije u emisiju primjećuje da malo napreduje, pa nazaduje te da nije dobro što je ovdje tonove rezala. Čini joj se da je Maji nedostajalo zraka, na što je Maja odgovorila da je u studiju vruće. Jurica je imao zamjerke, rekao je da se pjevala pjesma kao da je zagorio omlet, a pjesma govori o potpunoj promjeni života. Želio je reći da je emotivni angažman bio lošiji od onoga što je očekivao iz izvedbe ove pjesme i preporučio Maji da izabere pjesmu koja joj više odgovara. Danijela je Maji savjetovala da se opusti jer je uhvatila prekrasnih nekoliko puta improvizacije, i rekla joj da čuje potencijal u njoj.

Za svoj su nastup Maja i Stjepan ukupno dobili 27 bodova. Od Zorice su dobili najnižu ocjenu- šest, koju je pokazala uz ispriku, dok je ostatak žirija pokazao je sedmice.

MARINA I IVANA

Funk pjesmom Superstition predstavio se ženski natjecateljski duo komičarka Marina Orsag i mentorica Ivana Kindl. Stvarno ste bile sjajne, rekla im je Barbara.

Nakon nastupa Jurica Pađen rekao im je da se našao u ovoj pjesmi jer je grozno praznovjeran, a nakon toga paru poručio da su bile odlične. Danijela i Zorica su bile zadovoljne izvedbom istaknuvši da su bile „unutra“ u pjesmi i da je „dobro kad se malo žila vidi“, aludirajući na to da se Marina nije sustezala pustiti glas u izvedbi pjesme.

Od žirija ženski je duo dobio ukupan zbroj ocjena 37. Od Jurice par je dobio 10, ostali su članovi žirija pokazali devetke.

Nakon svih nastupa prvo su mjesto dijelili Marko i Gina i Robert i Mario s ukupnim ocjenama 37 što im je donijelo 6 bodova. Na zadnjem mjestu tablice ostali su Maja i Stjepan sa zbrojem ocjena 27 što im je donijelo dva boda.

Dok su se bodovi skupljeni od glasova publike i ocjena žirija zbrajali, u studiju Zvijezde pjevaju nastupili su slovenski predstavnici za pjesmu Eurovizije 2022., skupina LPS s pjesmom Disco.

Nakon zbrojenih glasova žirija i publike s najmanje osvojenih ukupnih bodova daljnje natjecanje napustili su Iva Jerković i mentor Ivo Amulić te su na kraju ponovno izveli svoju inačicu pjesme Pretty Woman.

Linije za daljnje glasanje otvorene su, nije na odmet napomenuti ni to da svaki glas može donijeti poklon paket Lutrije najsretnijem glasaču i to u vrijednosti od 5000 kn. Ovaj tjedan nagradu je osvojio Srđan Zekan iz Splita.

Za svoj par možete glasovati tijekom cijelog tjedna:

- ARETA (Ćurković) i GORAN (Bošković) - 065 22 44 01 ili sms na broj 60006, ključna riječ Par1

- ROBERT (Ferlin) & MARIO (Lipovšek Battufiaca) - 065 22 44 02 ili sms na broj 60006, ključna riječ Par2

- MAJA (Ciglenečki) & STJEPAN (Lach) - 065 22 44 04 ili sms na broj 60006, ključna riječ Par4

- MARINA (Orsag) & IVANA (Kindl) - 065 22 44 06 ili sms na broj 60006, ključna riječ Par6

- MARKO (Braić) & GINA (Damjanović) - 065 22 44 08 ili sms na broj 60006, ključna riječ Par8

Svi glazbeni brojevi izvedeni u emisiji mogu se ponovno pogledati na našem Youtube kanalu Zvijezde pjevaju, na platformi HRTi još sedam dana, a zbivanja u emisiji mogu se pratiti i na društvenim mrežama- Facebooku i Instagramu Zvijezde pjevaju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!