10:51 / 12.04.2018.

Autor: E.L.S./V.P./HRT

'Iblerovci 77 plus'

-

-

Foto: - / -

Svakodnevicu ne mogu zamisliti bez glazbe, koja je postala njihova zvonka radost.
Članovi pjevačkog zbora 'Iblerovci 77 plus' ljubav prema glazbi njeguju od malih nogu. Zbor je osnovan davne 1981. godine. Čine ga simpatične dame i gospoda iz Doma za starije i nemoćne osobe Medveščak.

Zbor je postojao i prije mog dolaska. Ja sam došla 2013., on se zvao Medveščak. Na ideju smo došli zboraši, Dragica je dala prijedlog da se zovu Iblerovci. S obzirom na naše godine. Sad smo plus 77, kaže Ivanka Perković, bivša voditeljica zbora.

Ima jedna zgodna pjesma nastala ovdje, zove se Peta. Kaže dve starije i dve mlađe za istim se stolom lađe, peta je na dnevnom redu... Ne znaju da već sutra kad završi misa sveta jedna od njih bit će peta..., ispričao je tekstopisac Radovan Mikić.

Njihov je voditelj pijanist Vitomir Ivanjek, koji je nedavno proslavio 20 godina uspješne glazbene karijere. Već kao petogodišnjak sjeo je za tatin glasovir. Svoj poziv, kaže, nikad ne bi mijenjao. Veseli su, raspjevani, kroz njih pjeva mladost, duhom su kao adolescenti, kaže o svojim zborašima.

U ovom zboru lošem raspoloženju mjesta nema. Na njihovoj adresi stanuju samo radost, optimizam i vesele note. Pjevaju pjesme svoje mladosti, popularne šlagere, filmske melodije, pa i operne arije. Svakodnevicu ne mogu zamisliti bez glazbe, koja je postala njihova zvonka radost.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!