11:53 / 07.02.2018.

Autor: HRT

Igra prijestolja vratila se u Dubrovnik

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Snima se ispod Lovrijenca, a na prilazima setu zaštitari dočekuju znatiželjnike i obavještavaju ih da se dalje ne može.
U Dubrovniku se nastavlja snimati megapopularna HBO-ova serija Igra prijestolja. Iako nitko ne zna što se zapravo snima jer je sve skriveno od javnosti, sama činjenica da se ekipa Igre prijestolja vratila u grad izaziva veliku pozornost.

Snima se završna sezona Igre prijestolja. Ta se serija počela snimati u Dubrovniku još 2011. Iz sezone u sezonu grad je glumio Kraljev grudobran, tako će biti i u ovoj sezoni, čije se emitiranje najavljuje za 2019.

Snimanje je skriveno od pogleda. Snima se ispod Lovrijenca, a na prilazima setu zaštitari dočekuju znatiželjnike i obavještavaju ih da se dalje ne može. Čak su i na zidinama pa je sve potpuno skriveno od očiju javnosti. Novinari i televizijske ekipe ispred seta čekaju hoće li se pojaviti netko od glumaca iz serije.

Sve je više onih koji u Dubrovnik dolaze samo zbog Igara prijestolja.

Organizirane su i posebne ture koje obilaze lokacije pa imamo već šezdesetak vodiča specijaliziranih za ture Game of Thrones, u restoranima su i posebni menii innspirirani samom serijom, suvenira naravno ima na sve strane, tako da Dubrovnik je profitirao i od toga, uvjerena je Romana Vlašić, direktorica Turističke zajednice Dubrovnik.

Snimanje ove serije donijelo je Dubrovniku milijun i pol noćenja više te porast turističke potrošnje od 126 milijuna eura.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!