Ilica pretvorena u veliku pozornicu

18.09.2022.

Zadnja izmjena 12:29

Autor: M.M./HRT

Ilica pretvorena u veliku pozornicu

Ilica pretvorena u veliku pozornicu

Foto: Sandra Mrđen / HRT

Zatvorena je najduža ulica u središtu Zagreba i pretvorena u veliku pozornicu. Počelo je jesensko izdanje Projekta Ilica - bujan rujan. Pripremljen je bogat program, a novost je to što se projekt proširio za 400 metara, u Ulicu Republike Austrije.

Galerija
Umjetnost u Ilici, Foto: Sandra Mrđen/HRT
Ilica, Foto: Sandra Mrđen/HRT

Ovo je najšarolikiji i najduži ulično-umjetnički festival na kojem sudjeluje 400 izlagača, koji nude različite sadržaje. Građani mogu kupiti rukotvorine, poslušati edukacije, pogledati modne revije i izložbe... Sa svih strana čuje se glazba, od jazza do popa i rocka. Građanima je zanimljivo i to što mogu popiti kavu u kafiću na tračnicama, s obzirom na to da tramvaji danas ne voze.

- Dajemo priliku svim malim proizvođačima da se predstave široj javnosti jer nemaju priliku negdje drugdje. Imat ćemo glazbenike, nove bendove koje možete zavoljeti, zatim u akademiji u parku će se održati predavanje o održivost na Zemlji, a svoj rad prezentirat će i vatrogasci, rekla je koautorica projekta Ivana Nikolić Popović.

Istaknula je kako je cilj projekta da se počne razmišljati o tome kako se iskorištava javni prostor te da je umjetnost važna za zajednicu jer znači veću kvalitetu života.

Svi su u Ilicu dobrodošli do 16 sati, a najduža zagrebačka ulica za promet će biti zatvorena do 16.30.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!