Indexi rasplesali Prisavlje

12.07.2022.

12:35

Autor: HRT

Stjepan Lach, Bruna Oberan, Sabrina Hebiri

Stjepan Lach, Bruna Oberan, Sabrina Hebiri

Foto: Marija Štilinović / HRT

Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera na jedinstvenoj je ljetnoj open-air pozornici, u sklopu treće sezone "Sunčane strane Prisavlja", 24. lipnja pripremio pravu poslasticu! Zahvaljujući znalačkim aranžmanima i dojmljivim orkestracijama napravljenim upravo za tu prigodu, uz moćan zvuk i virtuoznu izvedbu orkestra pojačanoga gudačima te vokalnim gostima, u novom je svjetlu predstavljena glazba Indexa, jedne od najvećih pop-rock grupa s prostora bivše Jugoslavije.

Uz talentirane mlade pjevače Sabrinu Hebiri, Brunu Oberan, Marka Kutlića, Elvira BandićaMahira Kapetanovića i Stjepana Lacha pred prepunim gledalištem na prisavskoj livadi izvedeno je 15 kultnih skladbi: "Da sam ja netko", "Balada", "310 poljubaca", "Mojoj jedinoj", "Voljela je sjaj u travi", "Njene oči, usne, ruke", "Ti si mi bila u svemu naj naj naj", "Krivac si ti", "Sanjam", "Plima", "Jutro će promijeniti sve", "Budi kao more", "Bacila je sve niz rijeku", "Svijet u kojem živim" te "Sve ove godine".

Pjesme u novim aranžmanima zadržale su svoju izvornost, onako kako su ih Indexi zamislili, a za to su zaslužni Joseph Kaplowitz, Aleš Avbelj, Jaka Pucihar, Anže Vrabec, Emilliano Sampaio, Bruna Matić, Bruno Bišćan i Miron Hauser

Bio je to prvi nastup Jazz orkestra HRT-a na ovoljetnoj "Sunčanoj strani Prisavlja". Koncert kojim je podaren nov život popularnim pjesmama Indexa, a čiji su program vodili Iva Šulentić i Ivan Vukušić, emitirat ćemo u nedjelju, 17. srpnja, u 21 sat na Prvom programu HTV-a. 

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!