20:32 / 27.09.2020.

Autor: Ivana Nežić/Dnevnik/IMS/I.Z./HRRT

Istra u pola cijene

-

-

Foto: - / -

Za čak 63 turističke atrakcije u Istri cijene su upola manje ili je ulaz besplatan.
"Turizam i ruralni razvoj" glavna je tema ovogodišnjeg svjetskog dana turizma koji se obilježava u Istri. Za čak 63 turističke atrakcije cijene su upola manje ili je ulaz besplatan. U Istri je trenutačno oko 23 tisuće turista, a HRT vas vodi u samo srce poluotoka.

- Da ponudimo našim gostima Istrijanima, i iz cijele Hrvatske da i oni probaju to, jer je ipak cijena malo pristupačnija, cijene su na 50%, rekla je voditeljica zip linea Pazinska jama Romina Brumnić.

U pola cijene i posjet muzejima Pazinskog kaštela. Kustos Ivan Smoljan je kazao da je kvadratna kula u najstarijem dijelu Pazinskog kaštela. Posjećenost je dobra, ima domaćih i stranih turista. Ipak, u posezoni najvjerniji su - Nijemci!

Ruralna Istra ove se godine izdvojila iz mase. Zelenilo, mir, kvalitetna hrana i kapljica, ono je što privlači. Ovakve su manifestacije pravi mamac za domaće turiste, koji su najbolji ambasadori turizma.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!