16:56 / 22.10.2019.

Autor: Suzana Balen/V.K./HRT

Ivo Robić ponovno u rodnoj Garešnici

-

-

Foto: - / -

Malo je poznato da se jedan od naših najvećih pjevača Ivo Robić rodio u Garešnici, gdje je završio i osnovnu školu. Zbog toga je Turistička zajednica odlučila promovirati bogatu glazbenu ostavštinu svojega sugrađanina.
Malo je poznato da se jedan od naših najvećih pjevača Ivo Robić rodio u Garešnici, gdje je završio i osnovnu školu. Zbog toga je Turistička zajednica odlučila promovirati bogatu glazbenu ostavštinu svojega sugrađanina i tako razvijati i svoju ponudu. Organizirali su koncert "Tebi grade moj".

Na ovoj je pozornici u garešničkom Hrvatskom domu nekada sugrađane zabavljao mladi Ivo Robić.

- Tu su se plesnjaci održavali i otvarao je te plesnjake s pjesmom Mome rodnom kraju, govori Daniela Belak, direktorica TZ Sjeverna Moslavina.

A upravo u Robićevu rodnom kraju, ansambl četvero glazbenika predvođen pjevačem zagrebačkoga kazališta Komedija počeo je svoju novu glazbenu priču. U Garešnici su održali prvi koncert s pjesmama velikoga umjetnika.

- Ivo Robić je na razini svjetskih zvijezda... tako je i on evergreen i bit će to zauvijek, naglašava Dragan Peka, pjevač zagrebačkog Kazališta Komedija.

Između pjesama, čule su se i zanimljivosti iz života i stvaralaštva mistera Morgena. Poput one da je veliki svjetski hit Franka Sinatre Strangers in the night najprije na hrvatskome napisao Ivo Robić. Kao i da je pomogao u usponu budućim Beatlesima.

- U Njemačkoj u Hamburgu su svratili u jedan klub i Ivo je nagovorio svog menadžera i producenta da ih pozove u studio i da snime prvi svoj album koji se zvao My Bonnie, govori Peka.

Samo jednom se ljubi, Golubovi, Ta tvoja ruka mala samo su neki od odabranih hitova koje su ovi glazbenici izveli pred garešničkom publikom. A u Turističkoj zajednici projekt namjeravaju širiti, nagodinu vjerojatno s više glazbenih sastava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!