[Iz arhive HRT-a] Možete li zamisliti stjuardesu u tramvaju?

10.12.2019.

18:01

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

Pogledajte kako su građani prije 40 godina reagirali na "stjuardesu" u tramvaju!
Prije 40 godina, ovako su se novinari našalili s građanima:

"U posljednje vrijeme mnoge radne organizacije zdušno pronalaze unutrašnje rezerve i tako dolaze do znatnih sredstava s kojima povećavaju prozvodnju odnosno poboljšavaju kvalitetu usluga. Najdalje u tome otišao je zagrebački električni tramvaj. Zetovci su racionalnim poslovanjem i uštedama ostvarili gotovo enormne iznose i odmah ih upotrijebili za nabavu novih tramvaja i izgradnju novih pruga. I ne samo to. Od danas na svim linijama uvedena je još jedna novost koja će svakako imati izuzetnog odjeka među građanima Zagreba".

"Mnogi su građani sa stanovitim nepovjerenjem prihvatili uvođenje stjuardesa koje besplatno nude čaj, kavu ili voćne sokove. To je donekle i razumljivo jer poslije višegodišnjih neprilika s tramvajem i oko tramvaja, teško se odjednom odviknuti starih navika, prigovaranja, svađa s kondukterima i svih onih svakodnevnih trzavica na ZET-ovim linijama. U ZET-u s razumijevanjem gledaju na takvo ponašanje stanovitog broja svojih putnika i obećavaju da će ponudu uskoro proširiti alkoholnim pićima i toplim sendvičima, a za jutarnje putnike i krepkim domaćim doručkom".

Pogledajte kako su tada građani reagirali na "stjuardesu" u tramvaju!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!