Izložba oldtimera u Zagrebu

18.04.2022.

15:01

Autor: HRT

Oldtimeri u Zagrebu

Oldtimeri u Zagrebu

Foto: HRT / HRT

Izložba oldtimera konačno se vratila u Zagreb! I to nakon dvije sušne sezone, zbog pandemije i epidemioloških mjera. Održava se danas, na zagrebačkom Trgu republike Hrvatske gdje je izloženo stotinjak oldtimera.

 Organizator priredbe su Oldtimer klub Stari kotači iz Strmca Samoborskog koji je ujedno i jedan od najaktivnijih organizatora oldtimerskih događanja u regiji.

- Odaziv je ogroman, prijave su stizale još do danas ujutro, međutim zbog ograničenog broja parkirnih mjesta, ipak ovdje prostor oko kazališta nije toliko velik, imat ćemo 105 automobila - otkriva Andrea Weber, predsjednica Oldtimer kluba Stari kotači.

Kaže da su zastupljena sva godišta, imaju od prije ratnih automobila dva Willisa iz 1943., pa poslijeratnih modela - jedan prekrasni Buick iz 1948., i onda tako nadalje - 60.-te, 70.-te, 80.-te sve do 90.-tih godina...

- Imamo par automobila iz 90. i 91., što je već po nekakvim pravilima oldtimer, međutim vjerojatno oni neće privući toliku pažnju gledatelja i posjetitelja kao oni stari primjerci vozila - kaže Weber.

Među najstarijima je taj američki Buick iz 1948. godine, ali zastupljene su stvarno sve marke, mogu reći - Alfa Romeo, Mercedes, Porsche, Volkswagen, Renault, da ih ne nabrajam dalje i nekoliko američkih - Cadillac, Chevrolet, imamo i ta dva vojna džipa Willisa, nekoliko motor kotača, stvarno velim - ono što se proizvodilo zadnjih 50-60 godina, može se ovdje vidjeti na jednom okupu - poručuje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!