21:02 / 19.10.2018.

Autor: T.V./Hina

Jackpot u SAD-u dostigao milijardu dolara

-

-

Foto: - / -

Američki Mega Million jackpot popeo se na milijardu dolara, samo nekoliko sati prije izvlačenja, što je drugi iznos po visini u povijesti američke lutrije i rekordan za ovu igru na sreću.
Američki Mega Million jackpot popeo se na milijardu dolara, samo nekoliko sati prije izvlačenja, što je drugi iznos po visini u povijesti američke lutrije i rekordan za ovu igru na sreću.

Njujorčani koji su danas stajali kako bi kupili listić kazali su da bi eventualni dobitak iskoristili da napuste posao, doniraju u humanitarne svrhe ili jednostavno odu u beskrajni shopping. Vrtoglavi iznos privukao je i one koji inače ne uplaćuju lutriju.

Nagrada je dosegla takav iznos jer nitko nije pogodio jackpot od 24. srpnja. Ako se izvuče jedan ili više dobitnika, oni će proporcionalno podijeliti dobitak koji će moći primati u trideset rata kroz trideset godina, ili odmah primiti čitavu svotu ali umanjenu.

Ukoliko se jackpot danas ne izvuče, u sljedećem izvlačenju u utorak navečer glavni dobitak bit će 1,6 milijardi, najveći u povijesti lutrije koji će srušiti rekord iz siječnja 2016. postignut na Powerball gameu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!