11:07 / 04.03.2021.

Autor: Kod nas doma/HTV

Janko Popović Volarić: Bilo mi je stalo da lik Tonija bude dobro napravljen jer je malo zaboravljen, a velika je faca

Janko Popović Volarić

Janko Popović Volarić

Foto: Kod nas doma / HRT

U popularnoj seriji Crno-bijeli svijet Janko Popović Volarić utjelovio je legendarnog voditelja Tonija Maroševića, mnogi kažu kako ga je odlično "skinuo".

- Strašno mi je drago da je tako ispalo, bilo mi je jako stalo da taj lik bude dobro napravljen jer je malo zaboravljen, a velika je faca, kaže Janko i šali se kako ljeto planira provesti "s fudbalerkom u plićaku", aludirajući na svoj retro izgled u seriji.

U razgovoru za emsiiju Kod nas doma otkriva i neke druge stvari, primjerice da je prste u odabiru njegovog današnjeg zanimanja imao i Goran Navojec. Naime, Janko se prije glume bavio grafikom i planirao je studirati kameru.

- Upoznao sam Gorana u nekakvom izlasku, krenuo je razgovor o glumi i mene je to zainteresiralo. Otišao sam na dramski studij, a grafika i kamera su pale u vodu, s osmijehom priča Janko i dodaje kako mu je rad na sapunicama puno pomogao u glumačkoj karijeri:

- Naučio sam se disciplini i suludom tempu u kojem se trebaš znati snaći – ja sam sanjivi lik pa mi je to dobro došlo.

Osim sapunica, kao glumca su ga obilježile i uloge u Marasovićevim filmovima:

- Puno smo zajedno radili, te uloge su mi među najdražima - stvarno sam uživao i puno sam naučio, priča Janko.

Veliki je ljubitelj košarke, koju je, radi pandemije, zadnji put zaigrao prije nekoliko mjeseci.

- Ima jedna dvorana u kojoj igramo, ali to je sad malo zamrlo sa svim ovim nepogodama, objašnjava.

Ovog poznatog glumca mnogi portali često nazivaju "najpoželjnijim neženjom" i "muškarcem za kojim luduju Hrvatice". Janko kaže kako mu ti epiteti laskaju, ali i da ga to zna iznenaditi. Nedavno je zakoračio u četvrto desetljeće, pa kroz šalu kaže kako se nada da su stariji muškarci zaista i šarmantniji.

- Vjerujem da je tako, s obzirom da mi te četrdesete nisu uopće sjele, kaže kroz smijeh.

Osim izgleda, Janko je poznat i po svom markantnom glasu, koji često posuđuje za sinkronizacije raznih reklama. Navodno je čak i njegov otac rekao kako taj glas treba unovčiti:

- Rekao je to mami dok sam bio beba i plakao, smije se.

Što se budućih planova tiče, kaže kako mu je u ovoj "suludoj" godini glavni cilj zadržati mir i staloženost, a nada se i radu na nekom zanimljivom projektu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!