14:29 / 30.04.2018.

Autor: K.D./HRT

Jazz duo Majstorović – Seggi u Dobrom jutru

-

-

Foto: - / -

Gosti emisije Dobro jutro, Hrvatskam, u povodu Svjetskog dnaa jazza, bili su Zoran Majstorović, gitarist, multiinstrumentalist, aranžer i kompozitor i Alvise Seggi, kontrabasist.

Gosti emisije Dobro jutro, Hrvatskam, u povodu Svjetskog dnaa jazza, bili su Zoran Majstorović, gitarist, multiinstrumentalist, aranžer i kompozitor i Alvise Seggi, kontrabasist.

Taj hrvatsko-talijanski dvojac jučer je u Zagrebu održao koncert, a večeras će nastupiti u Rijeci, u Muzeju Moderne i Suvremene Umjetnosti. Oba su koncerta su povodom Međunarodnog dana jazz koji se 30.Ztavnja obilježava u cijelome svijetu.

Multiinstrumentalist Majstorović je gitaru počeo svirati s devet godina uz pomoć oca Slavka, aktivnog na riječkoj rock sceni 1960-ih i 1970-ih prvenstveno u grupi "Pauci". S 12 godina svirao je u prvim demo-bandovima, a sa 14 je postao član pop-rock grupe "Teens" s kojom je do 2002. odsvirao svira stotine koncerata u više zemalja.


Na novom albumu Play Time ugošćuje proslavljene američke glazbenike u svojoj ritam sekciji: Reginalda Veala iz New Orleansa i Jimmyja Weinsteina iz New Yorka. Osam kompozicija snimljeno je potkraj 2016. u poznatome studiju "Birdland" (Gorizia, Italija) nakon desetodnevne turneje tijekom koje su održali koncerte u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji.

Majstorović je višestruki dobitnik prestižnih nagrada: "Status" kao najistaknutiji hrvatski etno instrumentalist, "Damir Dičić" kao najistaknutiji hrvatski jazz gitarist, "Miroslav Sedak Benčić" kao najistaknutiji hrvatski jazz kompozitor. Dobitnik je i diskografske nagrade nagrade "Porin" i član HZSU-a.

Talijanski kontrabasista, dolazi iz Venecije, gdje predaje na konzervatoriju. Na početku gostovanja izveli su skladbu Long time, no see.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!