Jazz i samo jazz

16:34 / 30.04.2022.

Autor: Željka Živković/Regionalni dnevnik/HRT

Jazz i samo jazz

Jazz i samo jazz

Foto: HRT / HRT

Međunarodni je dan jazza, ujedno manifestacija kojom se promiče umjetnost sviranja i jedan od najintrigantnijih glazbenih pravaca. Obilježava se diljem Hrvatske vrhunskim glazbenim programima od koncerata uživo, glazbenih radionica do radijskih i televizijskih gostovanja. Tako je i u Osijeku - gradu duge i bogate jazz tradicije.


Na nekoliko osječkih lokacija, jazz i samo jazz! Vrhunski glazbenici, sjajna glazba, posjetitelji koji pristižu sa svih strana...

- Sretni smo što smo već nekoliko godina zaredom uključeni u taj projekt koji onako slavi jazz i koji ljudima šire populacije prezentira svoju glazbu kako bi eventualno malo upoznali se s našim domaćim i lokalnim jazz glazbenicima – kaže Davor Dedić, NoJazzBand.

A uz NoJazzBand, tu su i Sing Song Swing, Big Bend Osijek, Jazz Therapy Trio, Morenosi. Za sve je njih jazz čarolija.

Ivanu Feketeu iz Sing Song Swinga je to - kako kaže - čista uživancija.

- Ja sam stari glazbenik, mladi jazzer, sviram tek zadnjih 8 godina jazz, učim i to je velika promjena, veliko zadovoljstvo – kaže.

- Jazz je za mene savršen zapis harmonije, a u izražavanju ogromna sloboda – ističe glazbenica Petra Marković.

Jazz glazbenici i osječka jazz publika oduvijek su se razumjeli pa je Dan jazza obogatio kulturnu ponudu Osijeka, ali i još jedanput potvrdio izvrsnost domaćih glazbenika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!