Jedinstvena regata u Fužinama

17.07.2022.

13:08

Autor: Jelena Tomac/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Regata u Fužinama

Regata u Fužinama

Foto: Dnevnik / HRT

Fužine su domaćin jedinstvene regate, jedine koja se ne održava na moru, nego na jezeru. Bajerom su danas zavladali SUP-ovi, daske na kojima natjecatelji veslaju stojeći.

- Ova jedinstvena regata danas je okupila 30-ak sudionika iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja. Prijava je bilo i više, ali zbog jačeg vjetra i sigurnosti za najmlađe, dječja regata je otkazana, izvijestila je za Dnevnik HTV-a Jelena Tomac.

Dodala je kako je to prvi puta da se na jezeru Bajer organizira regata u smislu promocije tog sporta, ali i ljepota Fužina i Gorskog jotara. 

Ova je regata jedinstvena stoga što se ovaj sport uobičajeno odvija na moru, pa je ova na jezeru Bajer prepoznata kao regata na najvišoj nadmorskoj visini u ovom dijelu Europe. 

- Zbog vjetra će biti zanimljivo, ali vidjet ćemo i sigurno uživati, rekao je Klement Marod iz Slovenije.

- Bavim se rekreativno sportom Trkačica sam i biciklist te uvijek volim nove izazove, naglasila je Alenka Bađun iz Varaždina.

- Ovakav vid manifestacija ćemo njegovati i dalje. Cilj toga je promocija ovog sporta, ali i našeg kraja, istaknula je Silvija Sobol iz TZ Fužine.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!