Jelena i Bojan: Pjevanje je bitno, ali ljudima treba pokazati da to voliš i u tome uživaš

27.03.2023.

14:21

Autor: HRT

Jelena i Bojan

Jelena i Bojan

Foto: Dario Njavro / HRT

Glumica Jelena Perčin i Bojan Jambrošić jedan su od parova 12. sezone "Zvijezde pjevaju".

Jelena i Bojan nastupili su prošlu subotu u prvoj epizodi 12. sezone showa "Zvijezde pjevaju". Odabrali su pjesmu "Upside down" (N. Rodgers /B. Edwards). Jelena se bavi glumom te se već naviknula na kamere i publiku, ali na pjevačkom nastupu imala je veliku tremu. 

- Ovo je nešto posve drugo. Glumačka trema i proces su drugačiji. Ovdje sam Jelena Perčin, ne postoji lice iza kojeg se mogu sakriti. Nastupam sa svojim imenom i prezimenom, i to je zastrašujuće, rekla je.

Od nastupa u emisiji "Zvijezde pjevaju" očekuje da će jako puno toga naučiti.

- Jako sam sretna da mi je Bojan partner koji se već afirmirao te pokazao veliki talent, profesionalizam i znanje. Žao mi je bilo što je dobio mene. On je talentiran i kandidat za finale, a ja imam jako skromne mogućnosti. "Zvijezde pjevaju" veliki su izazov jer sam ušla u nešto što mi je potpuno nepoznato. Mislim da je u životu dobro raditi iskorake. U pjevanju ne mogu improvizirati jer nemam dovoljno znanja. To što me Bojan nauči, tako će biti. Svoj posao predobro poznajem i uvijek se mogu izvući iz neke situacije, ovo je nešto drugo. Štreberstvo mi daje sigurnost da kroz dovoljno proba budem sigurna u ono što radim, naglasila je. 

Trenutno je sve projekte stavila po strani zbog nastupa u showu "Zvijezde pjevaju".

- Teško mogu uz troje djece nekoliko projekata raditi. Puno sam u kazalištu i dosta radim. Teško mi je paralelno ući u neko snimanje jer imam ozbiljne obveze kod kuće, rekla je.

Kad je riječ o kritikama žirija, naglasila je kako je svjesna svojih ograničenja za koje se nada da će ih moći barem djelomično pomaknuti.

- Zato sam ovdje, nisam pjevačica i nisam nikad imala ambiciju biti pjevačica, tako da su mi kritike dobrodošle. Sigurno da će biti kritika iz emisije u emisiju, ali trudit ću se iz njih učiti, rekla je.

Istaknula je kako sluša različite glazbene žanrove, ali preferira Nicka Cavea. Najdraža joj je njegova pjesma Darker with the day. 

- Još u osnovnoj školi počela sam slušati Nicka Cavea, i to traje i danas. Velika sam štovateljica lika i djela Davida Bowieja, svega što je napravio za glazbu i općenito za umjetnost. Obožavam soul, jako volim Ettu James, blues, volim Ninu Simone. To su mi jako bliske pjevačice. Volim i talijansku šansonu. Najmanje se pronalazim u glazbi od 1995. godine pa nadalje. Nisam se nikad pronašla u technu i elektroničkoj glazbi, to mi nije blisko, rekla je. 

Jelena je rekla da obiteljski život i posao često usklađuje s pomoću trikova. 

- Dosta je izazovno, troje djece imam. Nije samo stvar organizacije tko će biti s djecom dok mene nema, svi te psihički trebaju i treba vrijeme odvojiti. Majčinstvo me jako veseli. Trudim se komunicirati, puno ljubavi, emocija, ali i postaviti jasne granice. Najviše se trudim biti dosljedna, naglasila je. 

Navela je kako se opušta uz društvene igre.

- To mi je najčešći oblik relaksacije. Ja sam "gamer" u duši. Igram različite igre u različitim društvima, dodala je. 

Rekla je da su joj kćeri bile najveće navijačice tijekom prvog nastupa u emisiji "Zvijezde pjevaju".


Jelena i Bojan

Jelena i Bojan

Foto: Dario Njavro / HRT

Bojan Jambrošić već ima mentorskog iskustva u showu Zvijezde pjevaju te ističe da već zna neke "cake".

- Tu sam u prednosti pred nekim mentorima koji su tek došli. Potrudit ću se tijekom showa biti kao i što sam privatno - uvijek dobro raspoložen. Mene je jako teško naljutiti. Potrudit ću se izvući najbolje iz Jelene. Znam Jelenu s malih ekrana i znam da je izvrsna glumica. Kliknuli smo na prvu, rekao je.

Bojan uz "Zvijezde pjevaju" radi na nekoliko projekata.

- Radim na crtanom filmu Jojo, radim mjuzikl za mlade gdje ćemo pričati o depresiji među tinejdžerima te sinkroniziram crtiće, rekao je. 

Bojan se od svakodnevnih obveza opušta uz videoigrice, a kad je lijepo vrijeme, voli se rolati na Jarunu.

- Kad sam u Čakovcu, onda se rolam po gradu. Kad sam bio dijete, u Čakovcu su me zvali - "mali na rolama".

Bojan je prošao mnogo show programa te ističe kako voli pomicati vlastite granice i sve probati.

- Showovi su slični zbog natjecateljskog dijela, ali svaki je na svoj način poseban. Za mene kao pjevača ovo je puno lakši show nego da radim nešto što ne znam. Ovdje je samo pritisak na meni, da prenesem što više znanja Jeleni. Kolege mentori boje se hoće li dobro odraditi posao, ali ja se zbog ranijeg iskustva nadam da ću uspjeti prenijeti najbolje od sebe, rekao je. 

Za sebe kaže kako je uvijek pod utjecajem treme te da je trema zdrava.

- Trema je tu da nas "pogura". Nekoga trema pokopa, ali mislim kako mene "pogura". Prije svakog nastupa imam tremu, dodao je.

Istaknuo je kako cilja na finale.

- Pjevanje je bitno, ali ljudima treba pokazati da to voliš i uživaš. Ako ti uživaš, ljudi koji gledaju taj show, uživat će s tobom. To je prvo što ćemo forsirati, da prenesemo emociju preko malih ekrana. Cilj je da za svaku pjesmu dodamo nešto novo i vjerujem da će to gledatelji cijeniti. Treba napredovati iz emisije u emisiju. To je moj zadatak u kojem trebam biti dobar. Jelena je štreberica, ali ja sam još veći štreber i sigurno će dobivati domaću zadaću, zaključio je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!