11:52 / 08.05.2019.

Autor: HRT

Joci Pápai, Mađar na Eurosongu 2019.

-

-

Foto: - / -

Glazba je u krvi ove mlade zvijezde. Otac mu je bio vođa velikog romskog orkestra. I stariji brat je glazbenik, kantautor i gitarist.
Naši sjeverni susjedi ozbiljno se pripremaju za skori Eurosong u Tel Avivu. Ove godine ih predstavlja naš stari poznanik s tog festivala, koji se plasirao do završnog kruga  natjecanja.

Evo ga opet u utrci za Pjesmu Eurovizije! Pop pjevač Joci Pápai predstavlja Mađarsku već drugi put. Prvi put je sudjelovao 2017. u Kijevu s pjesmom "Origo" i plasirao se na visoko osmo mjesto u konačnom poretku. Sad je usred intenzivnih priprema za konačno odmjeravanje glasovnih snaga, kao pobjednik nacionalnog izlučnog natjecanja za 2019.

Glazba je u krvi ove mlade zvijezde. Otac mu je bio vođa velikog romskog orkestra. I stariji brat je glazbenik, kantautor i gitarist. Joci je odabrao isti put u dobi od četiri godine, kad je prvi put uzeo u ruke gitaru, instrument koji od tada nije pustio.

Sam kaže da je na njega posebno utjecala glazba šezdesetih i sedamdessetih godina, rock, pop, soul i R&B. Prvi javni nastup imao je 2005. godine, kada je sudjelovao u drugoj sezoni emisije mađarskoga kanala TV2 "Megasztár", gdje je eliminiran prije završne runde, ali je dobio intervju u dnevnom budimpeštanskom tabloidu "Blikk" i to ga je izbacilo u estradnu orbitu.

Vijest MTVA prenosi međunarodni magazin Alpe Dunav Jadran .

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!