12:44 / 24.10.2019.

Autor: Maroje Vučićević/V.M./Hina/HRT

‘Joj Hrvati!’ - cabaret o hrvatskoj povijesti, ali i budućnosti

-

-

Foto: - / -

Kazalište ‘Luda kuća’ ima novu predstavu koja, već nakon premijere, miriše na novi hit. Riječ je o cabaretu ‘Joj Hrvati!’ autora Ivana Đuričića, ujedno i jednog od petero glumaca.
 Kazalište ‘Luda kuća’ ima novu predstavu koja, već nakon premijere, miriše na novi hit. Riječ je o cabaretu ‘Joj Hrvati!’ autora Ivana Đuričića, ujedno i jednog od petero glumaca.

Postavljajući pitanja o slavnoj prošlosti, projekt autora i redatelja Ivana Đuričića nudi ekskluzivan uvid u to kako izgleda budućnost Hrvata za 250 godina.

- Povijest je učiteljica života! Hm, da Koliko u tome ima istine? Naših petero glumaca dobiva neobičan zadatak od još neobičnijeg nalogodavca: povesti gledatelje na putovanje od stoljeća sedmog do danas, poručuju iz Lude kuće.

'Ludi' kakvi jesu, glumci Lude kuće okrenuli su povijest Hrvata naglavačke: Glazba, osvježenje u tekućem obliku, nogomet, prelijepe pripadnice ljepšeg spola i evociranje slavne hrvatske prošlosti ovaj cabaret je prava poslastica za svakog pravog Hrvata. I sve koji se tako osjećaju. I one druge. Ma, zapravo za svakoga, tvrde u Ludoj kuća.

Kako su Iliri reagirali kad su Hrvati nagrnuli na granice? S čime se zapravo borio Matija Gubec? I kako izgleda budućnost Hrvata 2345. godine?

- Odgovor ćete pronaći u ovom ludom cabaretu. Uz lude songove i sve ostalo što cabaret zahtijeva uputite se na neočekivano putovanje od stoljeća sedmog do daleke budućnosti, napominju niz Lude kuće.

Igraju Ivan Đuričić, Judita Franković Brdar, Peđa Gvozdić, Tana Mažuranić i Paola Slavica, autor glazbe je Mario Mirković, scenski pokret osmislila je Ida Jolić, kostime Elvira Ulip, scenografiju Ludara Team, a svjetlo je oblikovao Sandro Petrić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!