Još jedno pojačanje u Rokovom "Dream teamu" - Diego Siqueira

10.04.2019.

10:05

Autor: RJ Komunikacije/HRT

Foto: Ivan Uroić

Foto: Ivan Uroić

Foto: - / -

Ovih su dana društvene mreže hrvatsko-eurovizijske Delegacije ‘gorile’ novim informacijama vezanima uz Roka Blaževića!
Ovih su dana društvene mreže hrvatsko-eurovizijske Delegacije ‘gorile’ novim informacijama vezanima uz Roka Blaževića! Nakon objava o snimanju videospota, čiji se izlazak uskoro očekuje, objavljeno je I prvo pojačanje u Rokovom Dream teamu – plesač Endi Schrotter, a danas je službeno potvrđeno: Diego Amador Homem de Siqueira Silva (skraćeno Diego Siqueira) još je jedna plesna podrška na eurovizijskom nastupu!

Ovaj 30-godišnji Brazilac sa stalnim boravištem u Hrvatskoj (već devet godina), plesom se bavi od malena, a najveću je strast pronašao u hip-hop kulturi. Nastupao je i koreografirao nastupe diljem svijeta (Njemačka, Finska, Wales, Engleska, Italija, Brazil...), okušao se u brojnim plesnim stilovima (jazz dance, balet, popping, ballroom, locking, house, breakdance...), a danas podučava ples u četiri plesna studija u Zagrebu i trenira preko stotinu plesača.

Nastupao je uz mnoge estradne zvijezde, a između ostalog i uz dvije hrvatske eurovizijske predstavnice - Franku Batelić (na ovogodišnjoj Dori u show programu) i Ninu Kraljić (na Zagrebačkom festivalu 2019.), a voli se baviti humanitarnim radom...

DIEGO: 'Moje brazilsko srce kuca za pobjedu Hrvatske na Eurosongu!'

Ovaj atraktivan Brazilac zarazne plesne energije ne krije oduševljenje:

- Otkako sam saznao da ću nastupiti na Eurosongu, najiskrenije, s velikim nestrpljenjem i uzbuđenjem odbrojavam dane do odlaska u Tel Aviv. Hrvatska je moj novi dom, ovdje živim već devet godina i obožavam ovu lijepu zemlju i njene ljude. Zahvaljujem HRT-u i autorskom DREAM timu koji su mi dali ovo veliko povjerenje i ukazali mi čast da kao plesač nastupim uz hrvatskoga predstavnika Roka Blaževića. Vjerujte mi - moje brazilsko srce kuca za pobjedu Hrvatske i ove sjajne pjesme i izvođača! Obećajem da ću dati sve od sebe da kroz plesni pokret na najbolji mogući način obojam ovu divnu glazbenu priču. Sjajan smo tim, veseli me što Hrvatska na Eurosong šalje mladost, poletnost, iskrenost i veliki talent - takav koncept, siguran sam, ne može proći nezapaženo! Ma pobijedit ćemo, hrvatsko-brazilska kombinacija je sigurno dobitna!

Roko nam otkriva kako je plesna podrška točno ono što je nedostajalo novom  konceptu nastupa:

- Pravi je užitak pripremati eurovizijski nastup uz podršku ovakvih umjetnika. Endi i Diego su izvanserijski plesači, izvođači neprocjenjivoga scenskoga iskustva i neviđene plesne energije. Sretan sam što na sceni neću biti sam i da smo naš koncept obogatili nastupima ovakvih genijalaca. Uz to, sjajno se slažemo, prava smo si podrška i već sada mogu reći da funkcioniramo kao prava obitelj, a timski je duh na ovakvim projektima najvažniji. Pripreme su u punome jeku, intenzivno radimo na nadogradnji našega nastupa i upijamo svaki savjet našega koreografa Lea Mujića. Ovo je iskustvo koje se pamti cijeli život, ne predstavljaš svaki dan svoju zemlju na Eurosongu, a posebno me veseli što ću imati ovakvu scensku podršku u plesačkim zvijezdama kao što su Endi i Diego! Dečki, hvala vam na nesebičnoj podršci i trudu koji ulažete da naš nastup bude nešto posebno!'

Endi ne krije zadovoljstvo što će plesni duo imati tu čast I braniti ‘hrvatske boje’ te biti umjetnička podrška Roku:

- Roko je izvanserijski pjevač, mladi kolega čijem se pjevačkom umijeću divim! On svojim ogromnim talentom opravdava ulogu hrvatskoga predstavnika i toliko sam sretan što je to na Dori prepoznala publika, ali i žiri. Bio sam dijelom njegova tima i na Dori, a u trenutku proglašenja pobjede me obuzela neopisiva sreća da sam spontano i zaplakao. Ispunjen sam kada je talent prepoznat, a najviše kada se mladima da šansa i vjeruje se u njihov uspjeh.

Šefica hrvatske Delegacije Elizabeth Homsi, dakako ističe, kako su sve aktivnosti pomno razrađene do najsitnijeg detalja i to će se vidjeti na pozornici u Tel Avivu:

- Ponosna sam što su uz Roka, još dvije mlade umjetničke duše dio našeg tima. Osim što je Endi veliki i regionalno prepoznatljiv tinejdžerski brend, a Diego je također prepoznatljiv u plesnim krugovima, oboje su divni i vrijedni suradnici i kolege. Posebno me veseli što će upravo Hrvatsku predstavljati mlade snage – oni su to svojim odricanjem i dugogodišnjim radom itekako zaslužili, a i na taj način šaljemo pozitivnu poruku i osnažujemo viziju i misiju naše pjesme – snovi se ostvaruju!

Podsjetimo, uskoro izlazi i službeni videospot za pjesmu ‘The Dream’, a Hrvatsku će Roko Blažević predstaviti druge polufinalne večeri 16. svibnja, na 64. Eurosongu, koji se od 14. do 18. svibnja održava u izraelskom Tel Avivu.

Sve informacije i novosti o Rokovim aktivnostima možete pratiti na HRT službenoj stranici te na društvenim mrežama: www.instagram.com/eurosong_hrt/ www.facebook.com/EurosongHRT/ www.hrt.hr/dora/

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!