22:33 / 19.07.2020.

Autor: Ana Macan/Dnevnik 3/IMS/HRT

Kako danas izgleda noćni život u Zagrebu?

-

-

Foto: - / -

Umjesto okupljanja u zatvorenim klubovima i kafićima, noćni se život Zagreba preselio na ulice i trgove.
Koronavirus nam je upola smanjio broj turista u odnosu na lani i svjesni smo da ništa nije kao prije, ali ipak ima - noćnog života. Umjesto okupljanja u zatvorenim klubovima i kafićima, noćni se život Zagreba preselio na ulice i trgove.

Samo nekoliko stotina metara od glavnog zagrebačkog trga - građani i turisti okupljaju se pod vedrim nebom. Uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Iako je riječ o uličnim manifestacijama - organizatori su se morali prilagoditi novonastaloj situaciji.

- Na ulazima posjetitelje čekaju dezinfekcijska sredstva i QR kodovi koje je potrebno skenirati kako bi upisali svoje podatke, objašnjava Hana Klain, organizatorica Fuliranja.

Zbog uvođenja novih mjera za ugostitelje - sve više njih okreće se ovakvim zbivanjima na otvorenom.

I jedan od najposjećenijih gradskih događaja - Ljeto na Štrosu -  bilježi znatno manji promet.

- Mi smo promijenili isto tako i vrstu koncerata. Počeli smo paziti da bude više komorna glazba - ne u smislu da komorna znači  dosadna već samo da je tiša, kaže organizator "Ljeta na Štrosu" Miran Hadži-Veljković.

Prije tri tjedna nekoliko noćnih klubova bilo je žarište zaraze koronavirusom. Stoga su mnogi odlučili ne riskirati - i zatvorene prostore zamijeniti spontanim okupljanjem na otvorenom. Trenutačno je među mladima popularan - prostor ispred HNK.

Kako će od jeseni izgledati noćni život grada - još se ne zna. Svi oni željni dobre zabave priželjkuju da ih posluži lijepo vrijeme.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!