12:51 / 05.11.2018.

Autor: E.L.S./Hina

Kampiranje s pogledom: Kip slobode i njujorški neboderi

-

-

Foto: - / -

Otok je donedavno bio napušten i prilično zapušten, a na njemu se ranije nalazila vojna baza. Od četvrti Brooklyn dijeli ga kanal Buttermilk.
Uprava Governers Islanda, otoka površine 70 hektara, koji je od južnoga vrha Manhattana udaljen 732 metra vožnje trajektom, posjetiteljima odnedavno nudi romantično kampiranje s pogledom na Kip slobode i manhattanske nebodere.

Otok je donedavno bio napušten i prilično zapušten, a na njemu se ranije nalazila vojna baza. Od četvrti Brooklyn dijeli ga kanal Buttermilk.

Uprava otoka zainteresiranima, stanovnicima grada i turistima, nudi cjelonoćno kampiranje kao bijeg od svakodnevnog stresa u luksuznim šatorima opremljenim krevetima, noćnim ormarićima, stolnim svjetiljkama, tepisima, čak i utičnicama za punjenje pametnih telefona.

Preko dana posjetitelji mogu uživati u šetnjama ili vožnji biciklom po otoku, a navečer u delicijama otočnog restorana ili piću u baru prije odlaska na marshmallowse pečene na logorskoj vatri.

Sezona kampiranja traje do kraja listopada i ponovno počinje na ljeto iduće godine. Cijena noćenja je 150 dolara.

Na otoku se nalazi i jedinstvena srednja škola: New York Harbor School. Program priprema srednjoškolaca za upis na fakultet spaja se s praksom života na vodi. Riječ je o jedinoj školi u New Yorku do koje se može stići samo trajektom, a smještena je u renoviranoj zgradi obalne straže. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!