13:09 / 13.09.2018.

Autor: E.L.S./Hina

Kanada: Afrički doseljenik dvaput u 5 mjeseci na lotu osvojio 3,5 milijuna USD

-

-

Foto: - / -

Novcem od prvog zgoditka kupio je kuću u koju je uselio sa suprugom i djecom, a novce od drugog zgoditka uložit će u budućnost i obrazovanje.
Mladi Afrikanac koji je prije dvije godine doselio u Kanadu, nedavno je postao multimilijunaš pošto je dvaput u pet mjeseci na lutrijskim igrama na sreću, "strugalicama" osvojio čak 3,5 milijuna dolara.

Želio bih poboljšati engleski i naučiti neki koristan zanat, poput stolarskoga, kazao je Melhig Melhig (28) predstavniku WCLC-a (Western Canada Lottery Corporation), na pitanje što će s toliko novca. Porijeklom iz jedne zapadnoafričke zemlje mladić se prije dvije godine s obitelji nastanio u Winnipegu.

U travnju je kupio strugalicu i osvojio 1,5 milijuna dolara, a prošli mu se mjesec sreća ponovno osmjehnula: ovaj je put "ostrugao" i više - dva milijuna dolara.

Novcem od prvog zgoditka kupio je kuću u koju je uselio sa suprugom i djecom, a novce od drugog zgoditka uložit će u budućnost i obrazovanje.

Po izračunu WCLC-a izgledi da mladi Afrikanac osvoji jackpot prvi su put iznosili 1 prema 900.000, a drugi put i manje: 1 prema 1,3 milijuna. A koliki su izgledi da netko osvoji jackpot dvaput u pet mjeseci? Nemjerljivi, odgovorili su iz WCLC-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!