Karavana superautomobila stigla u Zagreb

03.09.2021.

11:20

Autor: HRT

Superautomobili u Zagrebu

Superautomobili u Zagrebu

Foto: Jurica Galoić / PIXSELL

U Zagreb je stigla karavana superautomobila. U Hrvatskoj će provesti tri dana, a okupili su se ispred HNK nakon čega su krenuli prema Velikoj Gorici, gdje će se održati natjecanje u ubrzanju. 

Njihovi vlasnici su članovi najekskluzivnijeg svjetskog kluba kolekcionara automobila, a dolazak karavane je najavio Mate Rimac koji je napisao da prosječan član kluba posjeduje 60 automobila. Samo jedan u prosjeku je vrijedan milijun 200 tisuća dolara.


- Ovi ljudi koji su tu danas imaju moć investirati u velike projekte i vjerojatno više puta hrvatski BDP se danas ovdje vozi po cestama. Mi se njima prezentiramo kao potencijalnim kupcima, investitorima, ima i nekih drugih stvari koje im mogu zapeti za oko, samo je pitanje što im možemo ponuditi da je zanimljivo, rekao je Mate Rimac, Rimac Automobili.

- Hvala, Hrvatska, sjajno je, ovo je tek početak vikenda, zato smo jako uzbuđeni. Organizirao sam sve u manje od mjesec dana zahvaljujući vašoj pomoći. Zaista želim dovesti naše superautomobile opet u vašu zemlju, rekao je Niccolo TorriI Rocca, izvršni direktor Supercar Owners Circlea.

- Dio događaja koji će se odviti na ZTC-u, na stazi, će biti spektakl jer će se svaki od ovih automobila odmjeriti s Neverom. Osjećaj kako je voziziti Neveru nitko ne može opisati, to možete samo zamišljati, rekao je Branimir Tomurad, novinar i testni vozač.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!