08:07 / 18.08.2020.

Autor: Snježana Bačić/Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Karlo Bartolec Coollins: Glazba mi je dio života

-

-

Foto: - / -

U pripremi je njegov prvi autorski album, koji će, vjeruje, naći svoju publiku i zasluženo mjesto na našoj glazbenoj pop sceni.
Mnogobrojni su mladi ljudi s urođenim sluhom za glazbu i žele se ostvariti u glazbenim vodama. Jedan od njih je i Karlo Bartolec, koji nastupa i radi pod umjetničkim imenom Coollins. Iza njega su brojni nastupi i tri autorske pjesme, najnovija je nedavno ugledala svjetlo dana.

Karlo Bartolec Coollins je Karlovčanin sa zagrebačkom adresom kojemu je, kaže, glazba oduvijek sastavni dio života.

- Još kao mali dječak sam krenuo po zborovima, što crkvenim što glazbena škola i glazba mi je uvijek bila pojam. Uvijek mi je bio san da jednog dana stanem na daske pozornice - kaže.

I stao je na pozornicu, rano, s kolegama u srednjoj školi s kojima osniva demo bend s kojim su izvodili autorske pjesme. Ozbiljnije se pak posvećuje glazbi posljednje tri godine.

- Počeo sam raditi svoje tekstove koje su do prije 3 godine bile u ladici, doslovce i čekale dan kada će ugledati svjetlo. Moj opus je pop stil. Oduvijek je pop glazba bila nešto s čime sam se htio baviti. Kada pišem pjesme pokušavam više stihove povezati sa stvarima koje sam proživio, da su se meni dogodile i prenijeti stihove publici - ono što osjećam da i publika osjeti.

Iako su iza ovog mladog glazbenika mnogobrojni nastupi, glazbu doživljava kao veliki dar jer, nažalost, pamti vrijeme kada nije bilo tako.

- Kao mali javila mi se nagluhost, početak nagluhosti sa svojih dvije godine i to je trajalo do devete godine kada mi se sluh vratio. Nisam uopće čuo. Imao sam ventilacijske cjevčice koje bi svaku tu bol koja mi se javila, bila je stvarno velika bol, ublažile. Dan danas se čudim kako se vratilo, kako čujem - ispričao je Karlo.

I u doba najveće glazbene krize uzrokovane koronavirusom Coollinsu nije nedostajalo inspiracije, izdao je novu pjesmu Otok ljubavi, za koju je spot snimao u Pirovcu, a koja se, kao i prethodne dvije, može naći na društvenim mrežama.

Jedan od njegovih suradnika gitarist je Petar Grabovac.

- Jako je teško, onaj tko je u glazbenim vodama, znat će o čemu govorim, naći čovjeka koji slično gleda na nekakve stvari, kojima su prioriteti slični, naravno glazbeni pravac i sve to što ide s tim i vrlo brzo smo se mi našli gdje ćemo svirati i kako ćemo svirati. Sigurno je vjetar u leđa jer smo imali par kvalitetnih svirki i nastavili smo svirati - kaže Grabovac.

Surađivao je Karlo Bartolec Coollins s nekim našim glazbenicima koji su mu velika podrška, kao i mnogobrojni pratitelji na društvenim mrežama. U pripremi je njegov prvi autorski album, koji će, vjeruje, naći svoju publiku i zasluženo mjesto na našoj glazbenoj pop sceni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!