Karlovački Dani piva od 27. do 31. kolovoza

19.08.2021.

17:14

Autor: I.B./Hina

Karlovački dani piva

Karlovački dani piva

Foto: HTV / HRT

Karlovački Dani piva nakon prošlogodišnjeg otkazivanja zbog pogoršanog epidemiološkog stanja, ove će se godine održati od 27. do 31. kolovoza, na otvorenom i uz poštivanje svih epidemioloških mjera, najavio je karlovački gradonačelnik Damir Mandić.

Mjesto održavanja 34. Dana piva bit će kao i 2019., kada se promijenila koncepcija te pivarske manifestacije, koja se vratila u srce Karlovca, na Šetalište dr. Franje Tuđmana, rekao je na konferenciji za novinare Mandić.

Iako će se program Dana piva odvijati na otvorenom, gradonačelnik je pozvao sve sudionike na odgovornost i svjesnost pridržavanja epidemioloških mjera.

U tom kontekstu, rekla je Daniela Peris, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam, odobrenje za održavanje petodnevnih Dana piva dao je županijski stožer Civilne zaštite, a u skladu s mjerama glazbeni program odvijat će se do ponoći.

- Za sve one koji bi htjeli prisustvovati glazbenom programu ispred glavne pozornice, a nemaju valjane COVID- potvrde, organizirat ćemo brzo antigensko testiranje od 17 do 21 sat, testovi će biti gotovi u roku 10 do 20 minuta, vrijedit će 24 sata, a testiranu osobu koštat će 100 kuna. Tko to želi učiniti ranije, može u Domu zdravlja i na lokaciji bivše vojarne Luščić, dodala je Peris.

Na Pivskoj akademiji i priprema vlastitog piva

Pivo je, uz staru Zvijezdu, rijeke i parkove, jedan od zaštitnih znakova i sinonima za Karlovac, kazala je Marina Burić, direktorica Turističke zajednice (TZ) Grada Karlovca. U suradnji s karlovačkim ugostiteljima, TZ je razvila ponudu na bazi posebne pivske gastronomije, a knjižica s tim receptima dostupna je od četvrtka na web-stranicama TZ Grada Karlovca.

Marta Bułhak, predsjednica Uprave HEINEKEN Hrvatska, najavila je projekt Pivska akademija u sklopu koje će biti predstavljena pivska priču o tome kako se pivo proizvodi i kako se poslužuje. Istinski ljubitelji piva moći će u sklopu Pivske akademije, uz stručnu pomoć,pripremiti vlastito pivo.

"Dani piva", dodala je Bułhak, pokazat će Heinekenovu brigu o okolišu, za što su pripremljene posebne čaše izrađene od recikliranog materijala.

U kontekstu sigurnosti u cestovnom prometu, nespojivoj s konzumacijom alkohola, Ljudmila Bratko Gašpić, menadžerica korporativnih poslova u Heineken Hrvatska, najavila je za ljubitelje piva prigodnu željezničku liniju Zagreb- Karlovac i natrag, sa zaustavljanjem na povratku u Zagreb u Jastrebarskom i Leskovcu, uz simboličnu cijenu karte.

U sklopu prevencije maloljetničke konzumacije alkohola, svi punoljetni posjetitelji "Dana piva" dobit će narukvice s natpisom Ja sam 18+, čime će se konobarima olakšati posao i selektirati konzumente piva po dobnoj granici.

Dane piva otvorit će u petak svojim nastupom Massimo, nakon toga slijedi svečano otvorenje uz laser-show, a večer zatvara Zabranjeno pušenje.

Subotnju večer otvara bend Z++, slijed Nipplepeople, a program zatvara Vojko V. Nedjeljnu večer otvaraju Tight Grips, slijede Silente, a Goran Bare & Majke zatvaraju nedjeljni program.

Za ponedjeljak su angažirani Natali Dizdar, nakon koje slijedi nastup TBF-a, a zadnjeg dana, u utorak nastupaju bend te Željko Bebek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!