Karlovy Vary: nikad toliko filmskih zvijezda

29.08.2021.

13:39

Autor: Vijesti iz kulture/V.M./HRT

Ethan Hawke

Ethan Hawke

Foto: CZCT / Eurovision news

Međunarodni filmski Festival u Karlovim Varima, čini se, nikad prije nije okupio toliko filmskih zvijezda kao sinoć na svome zatvaranju. 

Predvodi ih američki glumac, pisac i redatelj Ethan Hawke koji je na ovom uglednom svjetskom festivalu ovjenčan predsjedničkom nagradom koja se dodjeljuje za izniman doprinos suvremenoj svjetskoj kinematografiji. 


Hawke je ujedno u Karlovym Varyma predstavio i novi film redatelja Paula Shradera, triler "Prva reforma", u kojem glumi župnika u krizi vjere.

- Nešto nevjerojatno dogodilo se u posljednjih godinu i pol. U početku, kada sam vidio prve ljude s maskama, činilo mi se kao da promatram prizor iz postapokaliptične budućnosti. Danas kad vas ovdje sve gledam, to mi se čini mnogo normalnije jer znam da nas ništa neće spriječiti da slavimo filmove, budemo jedni uz druge i učimo jedni od drugih. Znam što je sve potrebno da bi se, u ovim vremenima, ovakav festival organizirao, stoga sam presretan što sam s vama i što mogu najaviti naš novi film, izjavio je Ethan Hawke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!