Kate Middleton čitat će priču za laku noć u BBC-jevu programu za djecu

09.02.2022.

09:28

Autor: I.Z./HRT/Hina

Kate Middleton, vojvotkinja od Cambridgea

Kate Middleton, vojvotkinja od Cambridgea

Foto: - / Shutterstock

Priče za laku noć u Velikoj Britaniji uskoro dobivaju kraljevski tretman, jer će Catherine, vojvotkinja od Cambridgea, u nedjelju pročitati jednu u dječjem programu BBC-ja, stavljajući u središte pozornosti mentalno zdravlje i dobrobit mladih.


BBC-jev dječji TV kanal CBeebies predstavit će posebnu gošću u dijelu pod nazivom "Priče prije spavanja" u sklopu Tjedna obilježavanja mentalnog zdravlja djece diljem Ujedinjenog Kraljevstva, koji traje od 7. do 13. veljače, piše CNN.

Catherine je odlučila pročitati priču "Sova koja se bojala mraka" Jill Tomlinson. Priča je to o mladoj sovi ušari kojoj postupno raste samopouzdanju, a svoje strahove prevladava uz pomoć drugih.

Ističući važnost Tjedna mentalnog zdravlja djece organizatori emisije su objavili da i ove godine i djecu i odrasle treba "potaknuti da razmisle o tomu u kolikoj su se mjeri emocionalno razvili", a pritom moraju shvatiti da im suočenje s poteškoćama u životu može "pomoći u sazrijevanju i prilagodbi".

Catherine je i prije vodila kampanju o mentalnom zdravlju pod nazivom Heads Together zajedno s princom Williamom, princom Harryjem i Meghan, vojvotkinjom od Sussexa te je tada ukazala na važnost očuvanja mentalnog i fizičkog zdravlja djece tijekom pandemije.

Vojvotkinja nije prvo poznato lice u BBC-jevoj emisiji namijenjenoj djeci. Prošle je godine emisija ugostila zvijezdu Netflixove serije 'Bridgerton', glumca Regé-Jeana Pagea te glumca Toma Hardyja, a prije njih su u emisiji sudjelovale brojne druge poznate osobe, među kojima Dolly Parton, Reese Witherspoon i Ed Sheeran.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!