19:05 / 20.03.2019.

Autor: Mirna Farkaš Salamon/V.M./HRT

Kazalište Moruzgva': 100. izvedba 'Otpisanih' za 10. rođendan

-

-

Foto: - / -

U zagrebačkoj Vidri veliko slavlje: kazalište Moruzgva proslavilo je dvostruku obljetnicu, deset godina postojanja i 100. izvedbu predstave 'Otpisane'.
U zagrebačkoj Vidri veliko slavlje: kazalište Moruzgva proslavilo je dvostruku obljetnicu, deset godina postojanja i 100. izvedbu predstave 'Otpisane'.
Deset godina, dvanaest premijernih naslova i stotine predstava rezultati su kojim se ponosi to kazalište Moruzgva.

- Profilirali smo se u kazalište koje radi hrvatske tekstove, mahom praizvedbe, u kojem progovaramo o društveno aktualnim temama uglavnom kroz oči žena, kaže glumica i ravnateljica kazališta Ecija Ojdanić.

Povod za slavlje bila je 100. izvedba predstave 'Otpisane' Renata Baretića, nastale u koprodukciji sa Scenom Gorica. U priči o sirijskom izbjeglici i jednoj ne baš tipičnoj obitelji, uz Eciju Ojdanić, glume i Ksenija Marinković, Erna Rudnički i Slavko Sobin.

- Od 100 predstava 'Otpisanih' mi smo ih odigrali možda dvadesetak u Zagrebu, a sve ostalo po Hrvatskoj i regiji, napominje glumac Slavko Sobin.

Na slavljeničku predstavu u kazalište Vidra došli su ih podržati i kolegice i kolege, a, budući da je Moruzgva putujuće kazalište, možda neka od njihovih popularnih i mnogo puta izvedenih predstava doputuje i do vas.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!