01:51 / 01.03.2020.

Autor: HRT

Kedžo: Već sutra krećemo s pripremama za Eurosong

Foto: Dario Njavro/HRT

Foto: Dario Njavro/HRT

Foto: - / HRT

Već sutra sjedamo svi za stol, složit ćemo svoje male glave i nadam se, napraviti jedan zbilja dostojan nastup, rekao je Damir Kedžo, pobjednik Dore 2020. u prvom obraćanju javnosti na konferenciji za novinare.
- Već sutra sjedamo svi za stol, složit ćemo svoje male glave i nadam se, napraviti jedan zbilja dostojan nastup, rekao je Damir Kedžo, pobjednik Dore 2020. u svom prvom obraćanju javnosti na konferenciji za novinare u Opatiji netom nakon pobjede na Dori.

On će s pjesmom "Divlji vjetre" predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije u svibnju u Rotterdamu u Nizozemskoj. 

U svom prvom obraćanju također je rekao kako se on i njegov tim nisu pripremali za pobjedu u smislu odlaska na Eurosong, već su se prvenstveno željeli posvetiti Dori i napraviti najbolji mogući nastup s kojim mogu biti zadovoljni.

- Kada sam sišao sa stagea rekao sam, ovo je stvarno bilo dobro, iza ovog mogu stajati, rekao je pobjednik ovogodišnje Dore.

Odgovarajući na pitanja domaćih i stranih novinara, Kedžo je govorio o svojoj pjesmi, dodavši kako ona opisuje odnos s nekim tko je neuhvatljiv.

- Svi u životu imamo iskustva s nekim tko naprosto nestane, tko vas ostavi bez očitog razloga. Pjesma se, dakle, bavi upravo tim emocijama s kojima se suočavamo kada odnosu dođe kraj, kada ste sami u toj situaciji, dodao je.


Foto: Dario Njavro/HRT

Statuu Dore, rad umjetnika Ivice Propadala, uručio mu je Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić.

- Čestitam pobjedniku i želim mu puno sreće u nastupu u Roterdamu. Naša cijela ekipa Hrvatske radiotelevizije pratit će sve aktivnosti koje su predviđene na tom natjecanju na najbolji mogući način i davati maksimalnu podršku našem pobjedniku, i želim da lijepo predstavljate Hrvatsku, rekao je Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić tijekom pobjedničke konferencije za novinare u Opatiji.

Urednik projekta Dore 2020. Tomislav Štengl zahvalio je cijeloj HRT-ovoj ekipi koja je radila na ovom velikom projektu javnog medijskog servisa.

- Zahvaljujem svima koji su proteklih tjedan dana bili ovdje, radili naporno kako bismo sve ovo realizirali i mislim da je sve bilo vrhunski napravljeno, istaknuo je Štengl.

Izvođači koji su se borili za put u Nizozemsku bili su Elis Lovrić, Bojan Jambrošić, Edi Abazi, Zdenka Kovačiček, Alen Vitasović & Božidarka-Matija Čerina, Đana, Aklea Neon, Nikola Marjanović, Lorenzo feat Dino Purić & Reper iz sobe, Marin Jurić-Čivro, Lorena Bućan, Indira, Jure Brkljača, Colonia, Mia Negovetić i Damir Kedžo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!