Klizanje u Delnicama - poseban ugođaj

28.12.2021.

16:53

Autor: Regionalni dnevnik/IMS/HTV/Jelena Tomac

Klizalište u Delnicama

Klizalište u Delnicama

Foto: Regionalni dnevnik/HTV / HRT

I ove zime delničko klizalište privlači velik broj posjetitelja - rekreativaca - ali i profesionalnih sportaša. Kliže se u posebnom ambijentu.


Galerija
U Delnicama najmlađe dočekuje i Baka Mraz, Foto: Regionalni dnevnik/HTV/HRT
Zimska bajka u Delnicama , Foto: Regionalni dnevnik/HTV/HRTZagrebačke pahuljice vježbaju na delničkom klizalištu, Foto: Regionalni dnevnik/HTV/HRT

Klizati na otvorenom, s pogledom na bajkovitu park šumu poseban je doživljaj. Osnove sinkroniziranog klizanja ovdje trenutačno uče Zagrebačke pahuljice.


- Krug, pivot, blok, kotač, ovo što sad rade je recimo jedan kotač. Imamo rekla bih, već nekakvu tradiciju, zadnjih par godina dolazimo ovdje s mlađim ekipama na trening kamp. Posjećujemo Popovićev mlin, imamo za najmlađe i posjet baki mraz, rekla je Anamarija Kasić, trenerica u Klubu sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice.


U Delnicama je zabavno i malim klizačicama. 


Treninge ovdje ima i hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu, a veliki je interes i rekreativaca iz cijele Hrvatske te posjetitelja iz inozemstva.


- Interes je stvarno velik, popunjeni smo kompletno - od 6. prosinca otkako smo krenuli s radom za ovu sezonu, interesa je sve više s obzirom na zimske praznike i ovo doba godina, izjavila je Marija Doračić, iz  Goranskog sportskog centra. 


Interes je doista velik - baš kao i za cijeli Gorski kotar.


- Čini mi se da gotovo ni nema slobodnog smještaja, traži se još kuća za odmor. Jako smo zadovoljni, sezona je pokazala dobre brojke. Svaki vikend je bio pun, naš park, ponosna je Katarina Mihelčić, gradonačelnica Delnica


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!