13:30 / 11.03.2021.

Autor: Hina

Knjiga o "Mućkama" u povodu 40. rođendana kultne serije

Ilustracija

Ilustracija

Foto: knjiga / Pixabay

 U povodu 40. obljetnice prikazivanja serije "Mućke", knjižara Rockmark objavila je hrvatski prijevod knjige "Mućke - sve o omiljenoj humorističnoj seriji" autora Grahama McCanna, koja donosi priču o kultnom britanskom sitcomu uz koji su odrastale (i odrastat će) mnoge generacije.


Premda je u rujnu 1981. počela poprilično mlako, bez potpore matične televizijske kuće i uvijek na rubu otkazivanja, serija je s vremenom stekla kultni status te postala jedna od najboljih i najpopularnijih humorističnih serija svih vremena. Broj gledatelja u jednom je trenutku doveo do pada napona u električnoj mreži Velike Britanije.


Knjiga Grahama McCanna "Mućke - sve o omiljenoj humorističnoj seriji" priča je ne samo o seriji, već i o čovjeku koji ju je osmislio, skromnom i nevjerojatno duhovitom Johnu Sullivanu, o njegovom fantastičnom scenariju; sjajnoj glumačkoj postavi koja je udahnula život Del Boyu, Rodneyju, Djedu, stricu Albertu, Brzome, Boycieju i drugim živopisnim stanovnicima Peckhama; o briljantnom timu koji je radio pozadinski posao kako bi sve izgledalo autentično i uvjerljivo.


- Na više od 260 stranica podsjetit ćete se kako ste i zašto zavoljeli 'Mućke', prisjetiti najupečatljivijih dijaloga, saznati koje su sve legendarne scene inspirirane stvarnim događajima, te navijati za ekipu koja je pomaknula granice sitcoma, vukla nezamislivo hrabre poteze i nosila se sa svim problemima i poteškoćama koje su se nizale jedna za drugom, ističu iz Rockmarka.


- A rezultat je serija koja ni nakon 40 godina nije izgubila ništa od svoga šarma, serija koju će novi gledatelji otkrivati s oduševljenjem, a oni stariji i dalje pronalaziti nove razloge da je ponovno pogledaju, dodaju.


Prijevod na hrvatski potpisuje Stjepan Vrečko.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!