11:20 / 17.01.2020.

Autor: HRT

Koji nas koncerti ovaj vikend očekuju u Zagrebu

-

-

Foto: - / -

O klupskoj zabavnoj sceni u Zagrebu u emisiji Dobro jutro, Hrvatska, govorili su glazbeni urednici i komentatori Robert Urlić i Dinko Komadina.
O klupskoj zabavnoj sceni u Zagrebu u emisiji Dobro jutro, Hrvatska, govorili su glazbeni urednici i komentatori Robert Urlić i Dinko komadina.

Nekako uobičajeno siječanj i nije prebogat koncertima, no u Zagrebu se uvijek nešto događa, tako da su prošloga tjedna u Vintageu nastupili Silente, a prije dva dana Tvornica Kulture ugostila je znanu Sinead O'Connor.

Kada govorimo o Vintage Industrial Baru i Tvornici Kulture govorimo o dva rekao bi najagilnija kluba u Hrvatskoj u kojima će se i ovoga vikenda, ali i sljedećega tjedna odvijati većina glazbenih zbivanja kod nas. 

Za večeras možemo najaviti dva koncerta, u Tvornici će nastupiti jedan od najznačajnijih kantautora s ovih prostora, Tuzlak s Ljubljanskom adresom Damir Avdić, znan i rado viđen gost ovdje kod nas.

On će predstaviti novi album "Radikalno šik”, koji nam na njegov zanimljiv, rekli bi "bijesan", način donosi jedno lucidno putovanje kroz bizarnost današnjeg svijeta.

Na drugoj strani u Vintage industrial baru večeras je punk rock sastav Mašinko. Koncertom će obilježiti 10 godina postojanja, tijekom kojih su stekli, rekli bi, kultni status.

Iza njih su dva albuma, maxi singl, a pri kraju je i rad na novom albumu koji se očekujem tijekom ove godine.

Što se tiče ovoga vikenda recimo još da sutra u subotu u trećem zagrebačkom klubu Boogaloo koncert priređuje grupa ABOP i to kako bi promovirali album "Delta".

Riječ je o vrlo zanimljivom bendu s dva bubnjara, basistom i dvojcem na sythovima i srodnim instrumentima, te mašinama, koji nam donose sjajnu elektroniku u živo. Isplati ih se i čuti i pogledati s obzirom na izvrsne svjetlosne efekte.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!