18:05 / 13.09.2018.

Autor: T.V./D.H./HRT

Komedija fest u Bjelovaru

-

-

Foto: - / -

Deset predstava za djecu i odrasle do 23. rujna održavat će se i u Domu kulutre i u Bjelovarskome kazalištu. Večeras u 20 sati, zastor Komedija festa otvorit će predstava 'Kuća za rušenje' Pučke scene iz Hercegovca.
Bjelovarsko se kazalište godinama brine da stanovnici toga grada ne budu uskraćeni - za smijeh. Komedija fest koji organiziraju osmu godinu, a počinje večeras, ponudit će predstave amaterskih kazališta iz različitih dijelova Hrvatske te gostujućega iz Bosne i Hercegovine.

Deset predstava za djecu i odrasle do 23. rujna održavat će se i u Domu kulutre i u Bjelovarskome kazalištu. Večeras u 20 sati, zastor Komedija festa otvorit će predstava 'Kuća za rušenje' Pučke scene iz Hercegovca.

Komedija fest želi popularizirati amaterska kazališta, koja ulažu velik rad i trud u odlične predstave koje su često nepravedno zanemarene i nemaju se priliku pokazati publici više puta. Ovaj festival im pruža upravo tu mogućnost – da pokažu što znaju i umiju te da za to mogu biti i nagrađeni. U Hrvatskoj radi oko 180 amaterskih kazališta prijavljenih u Sabor kulture Republike Hrvatske, a većina njih odigra svoje predstave tek dva do tri puta. Festival je ograničen isključivo na komedije upravo radi toga kako bi ljudima pružio što više zabave i opuštanja. To nikako ne znači da je riječ o neozbiljnim temama koje kazališta obrađuju. Kroz smijeh i zabavu vrlo često se provlače ozbiljne i važne teme na puno jednostavniji i prihvatljiviji način, nego što ih obrađuju drame.

Smijeh je pola zdravlja kažu, a ako vam ga nedostaje - Komedija fest u Bjelovaru vaše je odredište.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!