07:00 / 14.12.2021.

Autor: Magdalena Šipić/Regionalni dnevnik/P.F./HRT

Konjička karavana Djeda Božićnjaka

 Konjička karavana Djeda Božićnjaka

Konjička karavana Djeda Božićnjaka

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Na radost malih, ali i velikih u Sinj je stigla konjička karavana Djeda Božićnjaka. Ruku punih darova, s obiljem dobrog, blagdanskog raspoloženja.


Nisu sobovi, ali jesu konji! I nije jedan nego čak 12 Djedova Božićnjaka. I vreće pune slatkiša!

- Baš sam sretan što je Boži. Lipo mi je jer su došli Djedovi Božićnjaki. Sva djeca dobivaju slatkiše koja su dobra. Uvijek dobijem po 2 slatkiša.  Meni se sviđaju ovi konji i Djedovi Božićnjaci. Super, super, super. Meni se sve sviđa. I meni se sve jako puno sve sviđa, komentari su oduševljene djece.

I ne sviđa se samo njima.

-  Ja volim reći da smo i mi velika djeca tako da - što reći.  Ekstra, oduševljena sam, komentari su i roditelja.

Oduševljen je i gradonačelnik.

- Pa puno je srce, ovo je bitno za Sinj, malo razveselit ljude, rekao je gradonačelnik Sinja Miro Bulj.

I to uz pomoć članova Konjičkog kluba Braniteljske zadruge Patriot koji su tradiciju započetu prije 5 godina u Dabru i okolnim mjestima "preselili" i u Sinj. A onda, nakon epidemijske godine te prisilne stanke i obnovili.

- Vrijeme je idealno, konji su malo nervozni ali evo, kad su im djeca počela davati smoki prilagodili su se ekipi, rekao je Mario Vujević Vegi, predsjednik Konjičkog kluba Samarica iz Dabra.

- Stvarno je neopisivo, kad se ljudi vesele, mašu, djeca mogu prići blizu, baš je gušt i zadovoljstvo, rekla je Ivana Ajduković, članica KOnjičkog kluba Samarica iz Dabra.

Uz zadovoljstvo bilo je obilja sreće, radosti i veselja. A toga, pogotovo u novije vrijeme - nikad dosta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!